© KaunoZinios.lt nuotr.

Užsienio kompanijos renkasi Kauną kaip patrauklų miestą investicijoms ir veiklos plėtrai. Čia steigiamų padalinių gretas šią savaitę papildė Nyderlandų bendrovė „GeoPhy“, teikianti nekilnojamojo turto rinkos duomenų rinkimo, apdorojimo ir analitikos paslaugas pasauliniu mastu. Ta proga naujakuriai iš miesto sulaukė originalaus sutikimo.

Nuo seno aistra dviračiams garsėjantys olandai, net ir gyvendami bei dirbdami Kaune, galės mėgautis šiuo ekologišku transportu. Atidarymo proga priešais jų biurą išdygo nauja dviračių dalinimosi paslaugos stotelė. Maža to, naujakuriai liko maloniai nustebę dėl sutapimo: nuo praėjusių metų Kaune pradėję riedėti „Citybee“ dviračiai – oranžinės spalvos, kuri jų gimtinėje laikoma nacionaline.

Bendradarbystės erdvėje „Talent Garden“ savo veiklą pradėjusi kompanija ketvirtadienį surengė oficialų kompanijos naujojo biuro V. Putvinskio gatvėje atidarymą. Olandai įsikūrė viename iš Kauną garsinančių tarpukario architektūros pastatų. Naujai renovuotose patalpose išsaugotos autentiškos art deco stiliaus detalės.

„Mums didelė garbė, kad pasirinkote Kauną ir įsikūrėte būtent čia. Jūs ne tik atnešate naujovių, bet kartu ir puoselėjate tai, kas mums taip istoriškai brangu. Tikiuosi, kad šiuo pavyzdžiu paseks ir daugiau verslo atstovų, – įteikdamas miesto vėliavą kalbėjo Kauno vicemeras Simonas Kairys. – Sakėte, kad Kauną matote kaip augantį miestą, o mes sveikiname jus esant svarbia šito spartaus augimo dalimi.“

Pasak „GeoPhy“ Kauno biuro vadovo Adriaano Hoogduijno, šiai dienai suburtas 12 žmonių kolektyvas iki metų pabaigos turėtų kelis kartus išaugti: „Didžiuojamės galimybe plėtoti savo veiklą būtent Kaune ir su savo atėjimu į šį miestą brėžiame dideles bei šviesias ateities perspektyvas.“

2013 metais dviejų bendrasavininkių įkurta bendrovė turi biurus Londone, Niujorke, Honkonge ir gimtajame Delfte. Pasak A. Hoogduijno, naujasis padalinys Kaune ilgainiui turėtų tapti pagrindiniu – tai padės kompanijai aprėpti viso pasaulio nekilnojamojo turto rinką.

„Prieš beveik ketverius metus tai tebuvo garaže veiklą pradėjusi dviejų žmonių įmonė, o šiandien – jau 60 duomenų analizės specialistų turinti kompanija. Su Kaunu siejame ambicijas toliau sparčiai augti, nes tai vienas didesnių mūsų biurų, – sakė vienas kompanijos įkūrėjų ir generalinis direktorius Teunas van den Driesas, užsiminęs apie galimybę čia perkelti ir pagrindinę būstinę. – Pernai per Kalėdas dauguma mūsų darbuotojų susirinkome švęsti Nyderlanduose, bet jei plėsimės taip sparčiai, gali būti, kad kitas šventes sutiksime Kaune.“

„GeoPhy“ kaupia skirtingų šaltinių duomenis apie nekilnojamąjį turtą visame pasaulyje. Atitinkamos metodikos leidžia pagal tai sudaryti NT reitingą. Šios duomenų bazės informacija daugiausia naudojasi vyriausybinės institucijos, bankai ir pensijų fondai.

Reklama: http://www.dviraciai.lt/

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: