Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno gimtadieninė dovana Vilniui sulaukė milžiniško dėmesio. Trečiadienį prie šios idėjos jau buvo prisijungę 450 kauniečių, kurie artėjantį šeštadienį surengs 270 vakarienių. Jose nemokamai bus pavaišinta daugiau kaip 800 vilniečių. Kaunas pasirūpins nemokamomis kelionėmis iš Vilniaus į Kauną ir atgal.

Vilniečiai švęsti savo miesto 695-ojo gimtadienio vėl kviečiami Kaune. Tik šįkart šventė vyks ne gatvėse, o kauniečių namuose ir restoranuose. Vilniaus gimtadienio proga kauniečiai kviečia pas save į svečius ir ketina pavaišinti vakariene, o Kaunas pasirūpins nemokamomis vilniečių kelionėmis.

Registracija baigsis ketvirtadienį

Pasak Kauno miesto savivaldybės atstovų, registruotis gimtadieniui skirtame interneto tinklapyje dovana.kaunas.lt kauniečiai gali iki ketvirtadienio vidurnakčio. Neabejojama, kad iki registracijos pabaigos vakariene vaišinančių kauniečių ir į Kauną atvykstančių vilniečių skaičius dar labiau išaugs.

„Praėjusiais metais per Vilniaus gimtadienį galutinai sugriuvo mitas apie dviejų didžiausių Lietuvos miestų priešpriešą. Šiuolaikinis Kaunas Vilnių laiko ne konkurentu, o draugu. Tai įrodo ir didžiulis aktyvumas kauniečių, kviečiančių šį šeštadienį vilniečius į svečius“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Nors tikrasis Vilniaus gimtadienis bus šį ketvirtadienį, kauniečiai sostinės gyventojus į svečius priims šeštadienį, sausio 27 dieną. Visos šventinės vakarienės kauniečių namuose ir restoranuose vyks vienu metu – šeštadienį, nuo 18.00 val.

Labiausiai suskubti turėtų kauniečių kvietimo vakarienei sulaukę vilniečiai draugai, kurie kviečiami užsiregistruoti tinklapyje dovana.kaunas.lt. Tik tokiu būdu šventės organizatoriai galės jiems pasiūlyti nemokamas keliones į Kauną ir atgal bei gimtadienines dovanas. Visi jau užsiregistravę kauniečiai ir vilniečiai artimiausiu metu sulauks tai patvirtinančių elektroninių laiškų.

Kaip viskas vyks?

Kauniečiai vilniečius gali kviesti į savo namus arba į bet kurį mieste esantį restoraną ar kavinę. Kauniečiai taip pat gali nuspręsti, ar jie nori pakviesti Vilniuje gyvenančius savo draugus ar visiškai nepažįstamus sostinės gyventojus. Prie gimtadienio šventės prisijungę kauniečiai registruodamiesi turi nurodyti, kuo vaišins iš Vilniaus atvykusius svečius.

Tuo tarpu vilniečiai prisijungti prie gimtadienio šventės nuo šio antradienio ryto gali dviem būdais: arba sulaukę savo draugų iš Kauno kvietimo, arba registruodamiesi į svečius pas tuos kauniečius, kurie kviečia nepažįstamuosius. Registraciją ir tikslias instrukcijas galima rasti Vilniaus gimtadieniui skirtame interneto tinklapyje dovana.kaunas.lt

Išspręs kelionės rūpesčius

Į vakarienes užsiregistravusius vilniečius į Kauną nemokamai atveš, o po to į sostinę taip pat nemokamai parveš antrus metus iš eilės prie gimtadienio akcijos prisijungusi keleivių pervežimo kompanija „Kautra“. Visų autobusais vyksiančių vilniečių lauks sutikimas Kaune esančioje moderniausioje Lietuvos autobusų stotyje, švenčiančioje 1 metų gimtadienį.

Prie patogaus ir mobilaus vilniečių judėjimo taip pat prisidės automobilių dalinimosi paslauga „Citybee“ ir pavėžėjimo paslaugas teikianti „Taxify“. Informaciją apie nemokamas keliones gaus visi gimtadienio svetainėje užsiregistravę vilniečiai.

Praėjusiais metais netikėta Kauno dovana Vilniui nustebino visą Lietuvą. Šia proga Kaunas visiems to panorusiems vilniečiams padovanojo nemokamas keliones autobusais, nemokamas ekskursijas bei nuolaidas geriausiuose Kauno restoranuose, kavinėse ir baruose. Vilniaus gimtadienį tuomet Kaune šventė daugiau kaip tūkstantis vilniečių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: