Organizatorių archyvo nuotr.

Po beveik pusę metų trukusio remonto kauniečiams duris atvėrė atnaujintas Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Girstupio padalinys, esantis Kovo 11-osios g. 24. Atidarymui ši diena pasirinkta neatsitiktinai – šiandien minima Pasaulinė knygos diena, prasideda 18-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė, kurios šūkis – „Kartu mes kuriame ateitį“. Bibliotekos lankytojams pristatyta atnaujinta skaitykla, vaikų erdvė bei kūrybinės techninės dirbtuvės.

Biblioteką atidarymo proga sveikino Kauno miesto mero pavaduotojas Simonas Kairys, Lietuvos Respublikos Seimo narys Andrius Kupčinskas, bendruomenės, ugdymo įstaigų atstovai. Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos direktorė Nomeda Domeikienė sveikindama susirinkusius teigė besitikinti, kad atnaujintą biblioteką atras ne tik pasiskolinti knygų ar pavartyti spaudą sumanę žmonės, tačiau ir tėvai su mažais vaikais, bendruomenės, menininkai ir knygų autoriai bei kvietė kiekvieną bibliotekos lankytoją ir bendruomenės narį prisidėti kuriant ateities biblioteką.

thumbnail_Atidarymas-3

Bibliotekos atidarymo svečiai buvo pakviesti žiūrėti Vytauto Didžiojo universiteto vaidybos programos IV kurso studentų šokio / performatyvaus judesio eksperimentą „Iš naujo“, kurio aktoriai improvizavo skirtingose bibliotekos vietose. Žiūrovai buvo kviečiami sekti vieną patinkantį atlikėją ir jo istoriją, tapti savotiškais spektaklio režisieriaus asistentais spręsdami, kas vyksta jiems prieš akis, ieškoti po bibliotekos erdves išsimėčiusių istorijų ir netgi patys įsitraukti į veiksmą.

thumbnail_Atidarymas-4

Atidarymo metu taip pat pristatyta ir naujovė Kauno Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje – Girstupio padalinyje įsikūrė kūrybinės techninės dirbtuvės. Šios netradicinės dirbtuvės kviečia mokyklinio amžiaus vaikus ir jaunimą atskleisti savo kūrybiškumą ir techninius įgūdžius tampant išradėjais, konstruojant robotus ar kitus elektronikos prietaisus, seną nenaudojamą techniką prikeliant naujam gyvenimui kitais pavidalais. Vos tik pristatytos, dirbtuvės iškart susilaukė moksleivių dėmesio.

thumbnail_Atidarymas-6-spektaklis

Girstupio bibliotekoje šventiniai atidarymo renginiai tęsis visą šią savaitę. Jų programą galima rasti čia: http://www.kaunas.mvb.lt/girstupio-bibliotekos-atidarymas.

thumbnail_Atidarymas-8-spektaklis

thumbnail_Kūrybinės techninės dirbtuvės

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: