Organizatorių archyvo nuotr.

Ketvirtadienį posėdžiavusi Kauno rajono savivaldybės taryba svarstė vicemero Kęstučio Povilaičio bei administracijos direktoriaus Ričardo Pudževelio prašymus atleisti iš užimamų pareigų.

Šiems politikams teisėsauga yra pareiškusi įtarimus dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Nenorėdami mesti šešėlio partijai, jie yra sustabdę savo narystę LSDP.

R. Pudževelio prašymą atleisti iš direktoriaus pareigų Kauno r. savivaldybės taryba patenkino. K. Povilaitis serga ir yra pateikęs Personalo skyriui nedarbingumo pažymėjimą. Vicemeras bus atleistas iš darbo, kai tik pasveiks.

Prisiimdamas atsakomybę, meras Valerijus Makūnas taip pat yra sustabdęs savo narystę partijoje. „Labai nemalonu, kad į tokią padėtį pateko mano komandos nariai“- kalbėjo Kauno rajono vadovas.

Pabrėždamas atsakomybę, kartu jis tvirtino, kad teisiškai negali vertinti vienų ar kitų asmenų veiksmų – tai privalo atlikti teisėsaugos institucijos. Šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas, R. Pudževeliui ir K. Povilaičiui kaltinimai kol kas nepareikšti.

„2015 metais STT ir kitos specialiosios tarnybos apie R. Pudževelį man pateikė pažymą, kurioje nebuvo jokios informacijos, leidžiančios suabejoti asmens patikimumu ir tinkamumu eiti valstybės pareigas“, – prisiminė meras ir pridūrė, kad teisinėje valstybėje asmuo tampa kaltas tik teismo sprendimu.

V. Makūnas iš mero posto trauktis kol kas neketina. „Esu tiesiogiai išrinktas meras, Kauno rajono žmonės per rinkimus parodė didelį pasitikėjimą manimi, todėl privalau pateisinti jų lūkesčius ir vykdyti įsipareigojimus. Noriu patikinti, kad pradėti darbai bus tęsiami, nepriklausomai nuo to, kas bus administracijos direktorius, vicemeras ar kitas komandos narys“, – tvirtino meras. V. Makūnas. Nauji Kauno rajono vadovai į atsilaisvinusias vietas kol kas nepaskirti – kandidatų tinkamumą turi patikrinti specialiosios tarnybos, reikia atlikti kitus teisinius veiksmus. Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorės pareigas laikinai eina Angelė Ščiukauskienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: