© Jono Danielevičiaus nuotr. / http://www.fotoisdj.lt/

Metų pabaigoje Kauno miesto muziejus turėtų įsikurti naujose patalpose – Kauno rotušėje, rašo “Kauno diena”.

“Kitąmet baigiasi patalpų nuomos sutartis, ir jeigu nebūtume radę sprendimo, Kauno miesto muziejus būtų atsidūręs tiesiog ant M.Valančiaus gatvės grindinio. Svarstėme pačius įvairiausius variantus ir iš naujo atradome patį nuostabiausią aukso luitą – Kauno rotušę, kurią pagaliau atversime ir kauniečiams, ir miesto svečiams”, – po pasitarimo savivaldybėje patvirtino meras Visvaldas Matijošaitis.

Iki šiol miesto muziejus veikia Kauno arkivyskupijai priklausančiose patalpose M.Valančiaus gatvėje.

Pasak miesto muziejaus direktorės Ritos Garbaravičienės miesto muziejus grįžta į buvusius namus – pirmajam Kaune surinktų archeologinių radinių rinkiniui buvo skirtos dvi patalpos būtent miesto rotušėje dar 1897 metais. Vicemero Povilo Mačiulio teigimu, šiuo metu rotušėje dirbantiems Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojams bus surastos kitos patalpos, o vestuvių ceremonijos rotušės erdvėse vyks ir toliau.

“Rotušė atvers egzotiškas erdves, kurių iki šiol beveik niekas nėra matęs. Už papildomą mokestį suteiksime galimybę užkopti ir į rotušės bokštą, iš kur atsiveria nuostabi Kauno panorama”, – teigė R.Garbaravičienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: