© Vilmanto Ramono nuotr. KaunoZinios.lt

Kaune pavasarį vyksianti Kazimiero mugę siūloma surengti be galimybės vartoti alkoholį. Tokį pasiūlymą pateikė Kauno miesto savivaldybėje suburta Mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais ribojimo darbo grupė, rašo dienraštis “Kauno diena”.

Siūloma artimiausiame miesto masiniame renginyje leisti prekiauti alkoholiniais gėrimais tik uždarytoje taroje. Praėjusių metų pabaigoje Kauno policija pateikė siūlymą Kauno miesto tarybai svarstyti klausimą dėl prekybos alkoholiniais gėrimais uždraudimo viešuose renginiuose.

Mažmeninės prekybos alkoholiu darbo grupė, norėdama išgirsti kauniečių nuomonę, inicijavo gyventojų apklausą, vykusią gruodžio 7-15 dienomis. Pasak dienraščio, iš visų apklausoje dalyvavusių kauniečių daugiau nei 70 proc. pritarė alkoholio draudimui masinių renginių metu.

Šiemet įsigaliojęs Alkoholio kontrolės įstatymas numato, kad savivaldybių tarybos turi teisę riboti ar uždrausti prekybą alkoholiniais gėrimais ne tik švenčių ir masinių renginių, bet ir parodų, koncertų, teatro spektaklių, cirko ir kitų renginių metu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: