Kauno technologijos universiteto inžinerijos licėjus © Wikimedia Commons nuotr.

Kauno miesto savivaldybės parengtame bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2016-2020 metų plane keturioms Kauno mokykloms nurodyta per ketverius metus gerokai sumažinti mokinių skaičių, rašo “Kauno diena”.

Gerokai per 1 tūkst. mokinių turinčioms J.Grušo meno gimnazijai, Kauno technologijos universiteto inžinerijos licėjui ir “Vyturio” gimnazijai teks pasistengti, kad šiose ugdymo įstaigose mokytųsi po 900 vaikų. Itin populiariai Senamiesčio progimnazijai, kurioje dabar mokosi 651 mokinys, iki 2020-ųjų mokinių skaičių teks sumažinti kone perpus.

“Kol kas priežasčių man niekas nepaaiškino. Nebent tai, kad mūsų mokykla didelė, o kitoms mokykloms trūksta mokinių”, – sakė “Vyturio” gimnazijos direktorė Aleksandra Bancevičienė. Šiuo metu dviejuose greta esančiuose gimnazijos pastatuose mokosi 1219 vaikų: pradinukai – viename, vyresnieji – kitame. Savivaldybė užsimojo per ketverius metus visus gimnazijos mokinius sutalpinti į pagrindinį pastatą, kuris pritaikytas 700 mokinių, o tą, kuriame mokosi pradinukai, atlaisvinti.

Savivaldybės specialistai tikina, kad siūlymas apsispręsti dėl mokinių skaičiaus mažinimo kilo siekiant sukurti optimalias sąlygas mokyklose besimokantiems vaikams.

“Mokyklose yra reikšmingų skirtumų tarp mokinių skaičiaus ir atitinkamai vienam moksleiviui tenkančio patalpų ploto. Keturios įstaigos iš tikrųjų turi didelį mokinių skaičių, ir vadovai pripažįsta, kad optimalus skaičius, kai mokytojas pažįsta mokinį ir nėra kamšaties, yra apie 900 mokinių”, – sakė savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: