Organizatorių archyvo nuotr.

Kaunas žengia dar vieną didelį žingsnį, kuris padės geriau pasirūpinti į ligoninę dėl smurto patekusiais vaikais. Kauno miesto savivaldybė pirmoji šalyje į Kauno klinikas deleguoja socialinį darbuotoją, kuris rūpinsis, kad iš ligoninės išrašomi mažieji kauniečiai sugrįžtų į saugią aplinką.

„Kaunas yra pirmasis Lietuvos mietas, kuris įgyvendina tokią iniciatyvą. Miestas skiria socialinį darbuotoją, kuris, dirbdamas Kauno klinikose, rūpinsis, jog smurtą patyrę vaikai pasveikę grįžtų į saugią aplinką“ , – sakė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Per metus į Kauno klinikas patenka apie 300 vaikų, kurie patiria įvairų smurtą, apie 80 iš jų – su nežymiais smurto atvejais, o apie 10 – su rimtais sužalojimais. Siekiant užkirsti kelią smurtui prieš vaikus, Kauno miesto savivaldybė, Kauno miesto socialinių paslaugų centras ir Kauno klinikos pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuri užtikrins glaudų sveikatos ir socialinio sektoriaus bendradarbiavimą.  Šia sutartimi siekiama ne tik užtikrinti optimalią ir savalaikę medicinos ir socialinę pagalbą Kauno šeimoms bet ir  sutelkti jėgas, organizuojant ir teikiant socialines paslaugas šeimoms, kurių vaikai yra gydomi klinikose.

„Džiugu, kad miesto vadovybė itin greitai ir veiksmingai sureagavo į ligoninės pagalbos prašymą. Bendru sutarimu radome sprendimą ir tikimės, kad tai taps precedentu, o ši geroji patirtis išplis ir į kitas savivaldybes“, – teigė Kauno klinikų vadovas Renaldas Jurkevičius.

Savivaldybė deleguoja  socialinį darbuotoją į Kauno klinikas kaip į savotišką rizikos zoną, kurioje koncentruojasi smurtą patyrę vaikai. Tai taps mobilia socialinio sektoriaus paslauga, kuomet socialinis sektorius nebelauks informacijos iš medikų, kad imtųsi veiksmų, bet deleguos savo darbuotoją, kuris problemas spręs vietoje.  Tai padės užtikrinti maksimaliai veiksmingą bendradarbiavimą su kitomis institucijomis.

Socialinis darbuotojas  Kauno klinikose papildys ligoninės sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių specialistų komandą. Šis socialinis darbuotojas šeimoms teiks informavimo, konsultavimo, tarpininkavimo, atstovavimo paslaugas, sieks užtikrinti, kad būtų teikiamos kokybiškos socialinės paslaugos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: