Kaunas.lt archyvo nuotr.

Ketvirtadieniui tapus sėkmingiausia lietuvių diena Rio olimpinėse žaidynėse ir sėkmingiausia Lietuvos irklavimo istorijoje diena apskritai, sutemus Kaune įsižiebė simbolinė padėka medalius iškovojusiems olimpiečiams.

Irkluotojams Donatai Vištartaitei ir Mildai Valčiukaitei bei Sauliui Ritter ir Mindaugui Griškoniui linkėjimus Kaunas perdavė trimis Lietuvos vėliavos spalvomis, nudažiusiomis Kauno rotušę. Belieka spėlioti, kiek asmenukių čia įamžino vėlyvą vakarą pasivaikščioti išsirengę kauniečiai ar krepšinio sirgaliai, paryčiais besirinkę į Rotušės aikštę stebėti Lietuvos ir Argentinos dvikovos.

„Jei paklaustumėte, kurioje Lietuvos vietoje šiomis dienomis labiausiai jaučiama olimpinė dvasia, tai neabejotinai būtų Kauno Rotušės aikštė. Čia veikia olimpinis miestelis, kauniečiai milžiniškame 50 kv. m ekrane stebi transliacijas ir Rio ir audringai palaiko mūsų sportininkus. Dar vienas smagus akcentas – tai po iškovotų medalių trispalve sužibęs rotušės pastatas. Tikiu, kad tai taps puikia tradicija“, – teigė Kauno miesto savivaldybės atstovas Sigitas Šliažas.

Būtent Rotušės aikštėje jau beveik savaitė veikia „LTeam“ olimpinis miestelis, kuriame miestiečiai ne tik stebi lietuvių startus bei džiaugiasi jų pasiekimais, bet ir patys aktyviai sportuoja bei dalyvauja kitose veiklose.

Geltonai, žaliai ir raudonai rotušę nudažė įmonės „Leggato“ apšvietimo specialistai, žinomi dėl savo inicijuoto „Šviesų festivalio“ ir kitų projektų, pabrėžiančių Kauno pastatų grožį bei išskirtinumą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: