(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Etikos komisija prašys Kauno miesto merą Andrių Kupčinską ir Miesto ūkio ir energetikos komiteto pirmininko Gediminą Žukauską pateikti paaiškinimus dėl Tarybos sprendimo projekto, kuriame buvo numatyta įvesti naują karšto vandens skaitiklių priežiūros mokestį.

Į Etikos komisiją kreipėsi gyventojai, kurie prašė įvertinti, ar miesto vadovas nepažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso dėl to, kad miesto tarybai skubotai buvo parengtas tarybos sprendimo projektas dėl „Kauno energijos“ karšto vandens skaitiklių priežiūros mokesčio.
Ketvirtadienį Etikos komisijos posėdyje dalyvavo į komisiją raštų kreipęsi A. Karčiauskas ir V. Morozovas. Jie sakė, kad buvo gavę informacijos esą klausimas dėl naujo mokesčio yra įtrauktas į darbotvarkę, tačiau ši informacija buvo neteisinga.

Meras A. Kupčinskas, atsižvelgdamas į gyventojų prašymus, į tarybos posėdžio, vykusio gruodžio 22 dieną, darbotvarkę neįtraukė klausimo dėl naujo mokesčio nustatymo.

Nurodymą rengti Tarybos sprendimo projektą dėl karšto vandens skaitiklių priežiūros mokesčio davė administracijos direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Gatautis, kuriam buvo perduotas „Kauno energijos“ prašymas.

A. Karčiauskas ir V. Morozovas dėkojo merui, kad šis klausimas nebuvo įtrauktas į darbotvarkę. Jie mano, kad tokiais daugeliui gyventojų svarbiais klausimais reikėtų daugiau viešumo.

Etikos komisijos pirmininkė Antanina Medviedevienė mano, kad norint šį klausimą išnagrinėti iki galo, reikia gauti mero ir G.Žukausko paaiškinimus. Meras negalėjo dalyvauti komisijos posėdyje, nes buvo komandiruotėje.

„Kauno energija“ pageidavo, jog Savivaldybės taryba nustatytų atsiskaitomųjų karšto vandens apskaitos prietaisų aptarnavimo mokestį – 7,47 Lt (be PVM) vartotojui per mėnesį. „Kauno energija“ paaiškino, kad tokį mokestį būtina įvesti, nes to reikalauja Šilumos ūkio įstatymas.

Dainavos bendruomenės centro „Draugystė“ pirmininko pavaduotoja Danutė Macenkaitė mano, kad šis klausimas bus neišspręstas tol, kol galios Šilumos ūkio įstatymo nuostata, įpareigojanti savivaldybes patvirtinti karšto vandens skaitiklių priežiūros mokestį.

Meras pavedė Miesto ūkio ir energetikos komitetui papildomai išnagrinėti šį klausimą ir pateikti išvadas bei galimus sprendimo variantus. Miesto ūkio ir energetikos komitetas paprašė „Kauno energijos“ parengti strategiją dėl karšto vandens skaitiklių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: