Kaunas.lt archyvo nuotr.

Praėjusią savaitę Kauno miesto savivaldybei pradėjus nelegalių metalinių nukėlimą, patys kauniečiai suskubo daryti tą patį. Šiuo metu iš 870 metalinių garažų yra likę 700. Dar apie 100 kauniečių kreipėsi į seniūnijas prašydami šiek tiek atidėti  „skardinukų“ nukėlimą.

„Sujudimas jaučiamas visame mieste. Spėjome nugriauti apie dešimt garažų, visus kitus nusikėlė patys kauniečiai. Dar apie šimtas miestiečių paprašė duoti jiems šiek tiek laiko, nes jie ketina patys tai padaryti artimiausiu metu. Į geranoriškus prašymus visuomet atsižvelgiame“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

Praėjusią savaitę pravėrus apleisto Vytauto prospekto daugiabučio kieme stūksančio garažo duris darbininkus pasitiko dulkės ir šiukšlės. Per keletą valandų neteisėtai stovintis garažas buvo supjaustytas dalimis ir išgabentas į bendrovės „Kauno švara“ teritoriją.

Nugriovus statinį surinktos šiukšlės, sutvarkyta aplinka, o gyventojams atsirado vietos statyti automobilius. Garažo demontavimą stebėjusi antstolė užtikrino, jog garažo nukėlimas vyktų teisėtai. Supjaustytos garažo dalys kurį laiką bus sandėliuojamos ir saugomos, o neatsiradus teisėtiems šeimininkams – utilizuojamos.

Šią savaitę keturi sulūžę ir aplinką teršę garažai pašalinti Panemunės seniūnijoje, Plento gatvėje. Šį antradienį darbininkai  persikėlė į Aleksotą. Vinčų gatvėje bus supjaustyta ir išvežta dar keletas metalinių garažų. Kiek vėliau darbininkai važiuos į Žaliakalnio ir Petrašiūnų seniūnijas.

Pasak Panemunės seniūnės Rasinos Žolynienės, didžioji dalis gyventojų patys nusikelia savo turtą, todėl po kelių mėnesių greičiausiai liks tik bešeimininkiai garažai.  Praėjusių metų pabaigoje Kauno miesto savivaldybės specialistai suregistravo visus 870 visame mieste neteisėtai stovinčių garažų. Ant jų buvo užklijuoti informaciniai lapeliai, perspėjantys, kad iki kovo mėnesio pradžios nenusikėlus garažų, jie bus utilizuoti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: