Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto taryba patvirtino 2018 metų miesto biudžetą, kuris sieks 315,6 mln. eurų. Didžiausios išlaidos tradiciškai numatytos švietimui, o daugiau nei pusę įplaukų sudarys gyventojų pajamų mokestis.

Švietimui skirta 143,7 mln. eurų arba 46 proc. viso šių metų miesto biudžeto. Svarbiausias miesto pajamų šaltinis išlieka gyventojų pajamų mokestis. Palyginus su pernai, jo dydis turėtų nuo 137,3 mln. eurų išaugti iki 159,7 mln. eurų.

Didžiausi 2018 metų suplanuoti projektai yra Laisvės alėjos rekonstrukcija ir S. Dariaus ir S. Girėno stadiono statybos. Abiejuose projektuose yra baigiami viešieji statybos darbų pirkimai, kurių rezultatai turėtų paaiškėti artimiausiu metu.

„Džiaugiamės gyventojų aktyvumu, kurių pateikti pasiūlymai iš esmės kalba apie paprastus sprendimus – tam tikrų gatvių ar parkų sutvarkymą. Gyventojus girdime ir prioritetus dėliodama administracija įtrauks kauniečių pasiūlymus“, – teigė Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Daugiau atnaujintų parkų

Artėjantį pavasarį bus visiškai užbaigtas Kalniečių ir Dainavos parkų atnaujinimas, o Draugystės parke darbai pasieks patį piką. Šįmet planuojama darbus pradėti Ąžuolyno, Santakos, Santarvės parkuose, Marvelės upės slėnyje, Lampėdžiuose esančiame Nemuno-Nevėžio kraštovaizdžio draustinyje.

Kaunas šįmet tęs mokyklų, prie jų esančių sporto aikštynų ir darželių atnaujinimą. Proveržis laukiamas plečiant Kauną raizgančių dviračių takų tinklą. Ilgiausia nauja trasa suplanuota palei visą Savanorių prospektą – jos ilgis sieks 6 kilometrus.

Kaip ir kiekvienais pastaraisiais metais, rankoves pasiraitoti turės ir gatves bei šaligatvius tvarkantys kelininkai. Šįmet planuojama atnaujinti prasčiausios būklės Savanorių prospekto dalį, einančią nuo sankryžos su Taikos prospektu iki pat miesto centro. Iki metų pabaigos planuojama užbaigti Verkių, Prancūzų, Bivylių ir A.Šapokos gatvių rekonstrukciją. Darbai suplanuoti ir Breslaujos, K. Donelaičio, Gedimino bei daugybėje kitų gatvių.

ES investicijos

Šiemet miestas planuoja panaudoti 44 mln. eurų Europos sąjungos (ES) paramos lėšų. Nemažai europinių investicijų atiteks Aleksote esančių Kalvarijos,  Vyčio Kryžiaus, K. Sprangausko, J. Petruičio, J. Čapliko, J. Pabrėžos ir Vilties gatvių rekonstrukcijai.

Žaliakalnyje ES investicijos šįmet bus nukreiptos Kauko laiptų ir Dainų slėnio atnaujinimui. Dalis europinės paramos taip pat bus skirta S. Dariaus ir S. Girėno stadiono bei jo prieigų rekonstrukcijai.

Didesnis dėmesys šįmet skiriamas ir kultūros sričiai. Įvairių projektų, renginių, kultūros įstaigų infrastruktūros atnaujinimui lyginant su praėjusiais metais finansavimas išauga 1 mln. eurų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: