Aleksote įsikūrusio 2,4 hektaro ploto Naugardiškių parko rekonstrukcijos planas – parengtas. Pagal jį siūloma apleistą ir neišvaizdžią poilsio erdvę pakeisti iš pagrindų. Šį trečiadienį su projektu galės susipažinti visi norintys.

„Planuojame per šiuos metus viešųjų pirkimų būdu išsirinkti geriausią kainą pasiūliusį rangovą, kuris kitų metų pavasarį pradėtų parko rekonstrukcijos darbus“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Pagal projektą, pirmiausia ketinama atnaujinti pėsčiųjų takų infrastruktūrą. Dalis jų bus išasfaltuoti ir pritaikyti dviratininkams bei riedučių mėgėjams, o dalis užpilti skaldinėliu ir labiau tinkami pėstiesiems. Visi pagrindiniai takai bus apšviesti.

Po rekonstrukcijos parko lankytojai galės naudotis naujomis vaikų žaidimo aikštelėmis ir lauko treniruoklių kompleksu. Juos ketinama įrengti centrinėje parko dalyje. Vienas iš parko simbolių – lauko estrada kartu su žiūrovų suoliukais bus rekonstruoti ir atstatyti.

Parkas 2

„Švelniai tariant, estrados išvaizda ir būklė yra apverktina. Norime, jog čia besiburianti bendruomenė turėtų pačias geriausias sąlygas. Pagal projektą taip pat numatyta išvalyti tvenkinį ir jame įrengti plaukiojantį fontaną“, – teigė projekto vadovas Gediminas Kemzūra.

Rytinėje parko dalyje, netoli Veiverių gatvės, planuojama įrengti universalą sporto aikštelę. Joje jėgas galės išbandyti futbolo ar krepšinio gerbėjai. Parke bus atnaujinti suoliukai, šiukšliadėžės. Ant laužo kepto maisto mėgėjų lauks specialiai sukurta grilio zona.

Šį trečiadienį, 17 val., Kauno savivaldybės Didžiojoje salėje įvyksiančio Naugardiškių parko projektinių pasiūlymų pristatymo metu kauniečiai galės siūlyti savo idėjas ir pateikti pastabas.

Parkas 3

Šiuo metu Kaune baigiami rekonstruoti Dainavos ir Kalniečių parkai. Draugystės parke ir Marvelės upės slėnyje darbai tik įsibėgėja. Šįmet  taip pat planuojama atnaujinti Santakos bei Santarvės parkus.

Naugardiškių parkas įsikūręs Kauno miesto pietinėje dalyje Aleksoto seniūnijoje tarp Veiverių gatvės ir Kauno tvirtovės 2-ojo forto. Parko teritorija yra ištęstos stačiakampės formos, ribojamos Mokolų, Aukštažio ir Valtapilės gatvių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: