© Augustės Gumbytės nuotr./KaunoZinios.lt

Paskutinį vasaros šeštadienį Rotušės aikštė vos talpino ,,Šokančio senamiesčio” žiūrovus. Sausakimša senamiesčio aikštė, prikaustyti kauniečių ir miesto svečių žvilgsniai ir publikos šokiai po atviru dangumi įrodė, jog kauniečiams reikia šokių ir gyvo senamiesčio.

Renginys pranoko lūkesčius

Sausakimša senamiesčio aikštė – pagrindinis veiksnys, įrodantis renginio sėkmę. „Su kolege, šio renginio režisiere ir dizainere Rita Puplevičiene, prieš renginį turėjome du tikslus: suburti visų žanrų šokėjus nuo mėgėjų iki profesionalų bei suteikti galimybę kauniečiams ir miesto svečiam pašokti”, – teigė renginio organizatorė, Kauno senamiesčio draugijos vadovė Aistė Grybauskienė.

Renginys pranoko lūkesčius – „Šokančio senamiesčio“ metu buvo galima išvysti ne tik Europos ir pasaulio čempionų pasirodymus, didelį būrį baikerių, atvykusių pasveikinti šokančią senamiesčio bendruomenę. Švente džiaugėsi ir Kauno miestomeras V.Matijošaitis: „Džiaugiuosi, kad Kauno senamiesčio draugija ėmėsi iniciatyvos ir suorganizavo tokią šaunią šokių šventę“.

Ilgametės Kauno senamiesčio renginių rėmėjos AB „Nuova“ valdybos pirmininkas Minvydas Znaidauskas taip pat agitavo visus kauniečius aktyviai dalyvauti miesto kultūriniame gyvenime, „tik nuo mūsų pačių priklauso, kaip gerai mes gyvename. Niekas už mus neišlygins gatvių ir nesuorganizuos švenčių, jei patys to nepadarysime. Vieni atneša idėjas, kiti finansinę paramą, treti prisideda aktyviu dalyvavimu – ir štai mes gyvename linksmiau“.

Kalbinti renginio žiūrovai iš Birštono, Vilniaus ir Klaipėdos džiaugėsi renginio atmosfera ir reginiu scenoje. ,,Jaučiuosi, kaip užsienyje: vasariškas oras, elegantiški, baltomis staltiesėmis padengti staliukai su vaišėmis, scenoje – įvairi profesionali programa, o šalia esančioje šokių aikštėje galimybė patiems pašokti ir dar mados mugė „Kodas 477“, kurioje pamaloninau žmoną lietuvių dizainerių gaminiais. Ar gali būti geresnis būdas palydėti vasarą?” – sakė klaipėdietis Paulius.

Kur slypi renginio sėkmė

,,Šokančio senamiesčio” režisierė ir dizainerė „In R Dancewear Style“ ir „Dance Innovation Team“ vadovė, profesionali šokėja ir diplomuota choreografė, „Gintarinės poros“ nugalėtoja Rita Puplevičienė, teigia, „Šokantis senamiestis“ – jokia naujiena, tai tik senos tradicijos gaivinimas Kauno senamiesčio erdvėse. „Mes tik tęsiame ir puoselėjame prieš ne vieną dešimtmetį pradėtą pasaulinę šokio mados tendenciją, šokio ritmu užvaldžiusią miestų ir kurortų gatves“, – sake R. Puplevičienė.

„Šokio tema yra plati ir jai neabejingų dauguma, tačiau šokio šventės sėkmė slypi dviejuose dalykuose – teisingai parinktame renginio formate ir tinkamuose partneriuose, su kuriais būtų galima įgyvendinti sumanymus“, – teigė A. Grybauskienė.

Ritos Puplevičienės kurtos Lotynu Amerikos ir standartinių šokių suknelės ir vyriški frakai puošia pasaulio ir Europos čempionatų dalyvius, o jos šokių kompozicijos ir sceniniai įvaizdžiai kurti televizijos šokių projektų dalyviams – tai tik trumpas moters veiklos atspindys, liudijantis apie jos darbo patirtį ir profesionalumą. „Džiaugiuosi, kad Rita patikėjo mano idėja ir, atidėjusi visus savo tiesioginius darbus, sutiko padirbėti „Šokančio senamiesčio“ labui. Ji subūrė šokėjus, režisavo programą ir originaliai papuošė renginio vedėją bei dalyvius „In R Dancewear Style” rūbais“, – teigė A. Grybauskienė.

Renginio sinergiją Rotušės aikštėje padėjo vystyti lietuviškų dizainerių mados mugė „KODAS 477“, inicijuota „Interjero erdvės“ vadovo bei senamiesčio draugijos nario Giedriaus Bučo. Rotušės aikštės draugija, panaudodama turimą patirtį ir resursus, padėjo atrasti bendrą Rotušės aikštės kultūrinių renginių organizacinį vardiklį, kuris pilnai įgalino aikštę senamiesčio kultūros vystymuisi.

Kauniečiams reikia šokių

,,Šokantis senamiestis” patvirtino, kad kauniečiams reikia šokių. Nemokamas, šešių valandų trukmės renginys po atviru dangumi, ne tik prikaustė minios dėmesį, bet ir įrodė, jog iš senamiesčio bendruomenės kilusi iniciatyva, vedama geros valios ir didelio noro šokti, gali įveikti visus organizacinius ir finansinius nesklandumus, padovanojant Kaunui šventę. Renginio globėjai, Jūratė ir Česlovas Norvaišos džiaugiasi įvykusia šokio švente, kuri puoselėja Kauno šokio tradicijas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: