Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kaunietis rašytojas Mantvydas Leknickas prieš keletą metų buvo trumpam persikėlęs į sostinę, bet ilgai neištvėrė ir sugrįžo namo. Jaunasis talentas neslepia – jis mėgaujasi gyvenimu Kaune ir džiaugiasi vis ryškiau matomais pokyčiais.

Ką Jums reiškia Kaunas?, – paklausėme M. Leknicko.

Kaunas – mano gimtasis miestas. Čia gimiau, čia praleidau visą savo gyvenimą. Tiesa, vienerius metus studijavau Vilniuje, bet nusprendžiau grįžti. Man Kaune gera, man patinka kauniečiai, čia aš visus pažįstu ir visi pažįsta mane. O pastaruoju metu matau ir labai dideles miesto perspektyvas. Šilainių mikrorajone prabėgo mano vaikystė. Pats ryškiausias atsiminimas iš to laiko – dar visiškai tuščios gatvės ir ryškios spalvos. Senasis Kaunas tiesiog yra įstrigęs į mano atmintį.

Kokius pokyčius pastebite Kaune?

Pastebiu, kad miestas ir jo žmonės keičiasi į gerąją pusę, modernėja. Kaunas irgi tampa traukos centru. Pažįstu ne vieną vilnietį, kas rytą keliaujantį dirbti į Kauną, o ne atvirkščiai. Vadinasi miestas jau sugeba pritraukti jaunus žmones, specialistus iš kitų miestų. Taip pat labai smagu regėti, kad Kaune sparčiai gausėja kultūros reiškinių. Daugėja renginių, iniciatyvų, o svarbiausia – atsiranda vis daugiau veiklių žmonių. Tai labai svarbu, o šiandien Kaune to nepastebėti beveik neįmanoma.

Ką manote apie kauniečius ir jų ypatingą meilę savo miestui?

Kiekvienas miestas turi savo šarmą ir, reikia pripažinti, Kaune jis stipriausias. Tačiau mes esame gana uždara bendruomenė, todėl tapti kauniečiu yra daug sunkiau nei vilniečiu, klaipėdiečiu ar šiauliečiu. Tas mane labai džiugina. Man atrodo, kad kauniečiai labai stipriai myli savo miestą, o šis jausmas ateina iš tėvų, pažįstamų, mokytojų ir tarsi įauga į kraują. Taip pat kauniečiai yra labai įdomūs žmonės. Jie visados turi stiprią nuomonę, kurios nebijo pareikšti bet kokioje situacijoje  ir tai yra tik privalumas, o ne trūkumas.

Ar rekomenduotumėte šiandien besiblaškančiam abiturientui rinktis Kauną, kaip studijų miestą?

Žinoma, kiekvienam abiturientui rekomenduočiau rinktis tik Kauną. Labai keista, kad moksleiviai iš visų mažesnių miestų taip veržiasi važiuoti į sostinę, nors nėra buvę Kaune. Siūlyčiau jiems prieš galutinai nusprendžiant bent savaitgaliui atvykti pas mus. Pamatyti, kiek čia daug žmonių, koks čia verda gyvenimas. O be viso to Kaunas juk turi ir stiprius universitetus ir įdomius bei smagius gyventojus.

Ko palinkėtumėte Kaunui?

Galbūt skamba naiviai, bet tikiuosi, kad miestas augs. Tiek žmonių, tiek investicijų skaičiumi.  Taip pat labai džiaugiuosi, kad Kaunas po truputį tampa vis labiau multikultūrinis ir tikiuos, kad šis reiškinys vis labiau plėsis. Jei virsime savose sultyse – ir tobulėjimas nebus toks greitas. Palinkėčiau Kaunui didesnio veržlumo ir pozityvumo. Manau, jog mums privalu eiti aukštai iškėlus galvas ir tikėti savo miestu, tuo tikėjimu užkrečiant ir savo draugus, pažįstamus, kaimynus. Tik tuomet kartu kursime Kauną, kuriame mums visiems gera gyventi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: