Organizatorių archyvo nuotr.

Nors Kauniečiai ir visi sporto entuziastai nekantriai laukia žinių, dėl istorinio stadiono bei halės rekonstrukcijos, gyvenimas čia nestoja ir veiksmas vyksta visus metus. Pasak sporto centro vadovo Giedriaus Bielskaus, šiemet šiltasis sezonas buvo itin įtemptas. Augo ne tik profesionalių sporto renginių, bet ir mėgėjams skirtų renginių skaičius.

Didžiajam krepšiniui apleidus Kauno sporto halę daugelis jo mylėtojų nebeužsuka į Ąžuolyną ir sklando mitai, kad Halė ir stadionas dabar tušti. Kaip yra iš tikrųjų?

Ištuštėjimo tikrai nėra. Sakyčiau net priešingai, išaugo ne su krepšiniu susijusių renginių skaičius. Juos esu linkęs skirstyti į oficialias, profesionalų varžybas ir visiems miestiečiams skirtus renginius, kur jie gali būti ne stebėtojais, o dalyviais.

Iš profesionaliojo sporto, šią vasarą turėjome keletą lengvosios atletikos renginių.

Birželį vyko Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurės varžybos bei Lietuvos universitetų studentų čempionatas. po jų į stadioną ir halę rinkosi Pasaulio Lietuvių žaidynių dalyviai. Kiek vėliau čia varžėsi ir Pasaulio vaikų žaidynių dalyviai. Į jas atvyko dalyviai iš 90 skirtingų pasaulio miestų. Tai buvo smagus iššūkis visai komandai.

Visgi S. Dariaus ir S. Girėno centre nuolat vyksta įvairias futbolo, rankinio ir kitų sporto šakų varžybos. Į visus šiuos renginius kauniečiai kviečiami atvykti ir palaikyti sportininkų, pažiūrėti geriausių atletų. Net jei ir nevyksta jokių numatytų varžybų, ypač darbo dienomis, stadione ir halėje netyla besitreniruojantys sportininkai.

O kokie yra miestiečiams skirti renginiai?

Norime, kad S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras būtų atviras visiems kauniečiams ir miesto svečiams. Nenorime, kad gyventojai į stadioną ar halę galėtų patekti tik kaip žiūrovai ir viską slėptų aukštos tvoros.

Tad jau porą metų organizuojame projektą „Judėk sveikai“. Į stadioną susirenka bėgimo bei funkcinių treniruočių dalyviai. Kitų rūšių treniruotės, tokios kaip zumba, joga, pilvo preso ir nugaros stiprinimo, vyksta įvairiose Kauno vietose, kad gyventojams būtų patogiau į jas atvykti. Turime ir senjorams skirtas treniruotes.

Šią vasarą jau trečią kartą rengiame 6-12 metų vaikams skirtą stovyklą „5 sporto dienos“. Jei pamatysite parke ryškiai salotiniais marškinėliais pasipuošusius vaikučius, žinokite, kad tai šios stovyklos dalyviai. Jie ne tik kasdien susipažįsta su vis nauja sporto šaka, bet ir susitinka su įvairiais sportininkais, treneriais.

Išduosime, kad dar prieš prasidedant Pasaulio lengvosios atletikos čempionatui vaikai susitiko ir su Andriumi Gudžiumi. Būtent šiems vaikams sportininkas pažadėjo sugrįžti su iškovotu Pasaulio čempiono medaliu.

Dar du kartus per metus organizuojame tūkstančius dalyvių pritraukiantį „Ąžuolyno bėgimą“ bei „Sporto iššūkį“.

Panašu, kad didelių čempionatų stadione ir halėje netrūko. Kokie didžiausi iššūkiai kilo norint suorganizuoti šiuos renginius?

Nors mūsų vienas iš pagrindinių darbų yra rūpintis stadiono ir halės paruošimu varžyboms, visgi ypač daug teko padirbėti prie Pasaulio vaikų žaidynių. S. Dariaus ir S. Girėno stadiono komanda prisidėjo prie visų renginio organizavimo etapų ir klausimų. Nuo dalyvių apgyvendinimo iki viešinimo. Galiu tik pasidžiaugti, kad su suburta komanda pavyko be didesnių sunkumų viską suorganizuoti. Sulaukėme puikių atsiliepimų. Nors mūsų darbas šiais renginiais toli gražu nesibaigia. Per tuos metus kaip komanda tikrai puikiai susiderinome ir mūsų noras imtis vis drąsesnių projektų ir darytų jų dar daugiau tik auga.

Kokie artimiausi renginiai laukia miestiečių?

Rugpjūčio 20 dieną visus miestiečius kviesime sudalyvauti nemokamoje treniruočių pristatymo dienoje. Bus galima susipažinti su 4 treniruočių stiliais iš eilės. Surengsime funkcinių, bokso, zumbos ir jogos treniruočių pristatymus S. Dariaus ir S. Girėno sporto centre.

Nuo rugpjūčio 27 dienos savaitgaliais stadioną užleisime Lietuvoje dar neįprastoms, bet pasaulyje itin populiarioms sporto šakoms. Kviesime visus kauniečius susipažinti iš arčiau su Amerikietišku futbolu, golfu ir beisbolu. Nors galime pasidžiaugti, kad susidomėjimas beisbolu Lietuvoje kyla po puikaus rinktinės pasirodymo Europos čempionato B divizione ir iškovotos pirmos vietos.

Žinome, kad gyventojai jau laukia ir rudens „Ąžuolyno bėgimo“. Kada jis vyks?

Šeštasis „Ąžuolyno bėgimas“ kauniečius ir miesto svečius sukvies rugsėjo 3 dieną. Tradiciškai vyks ilgųjų 5, 10 bei 15 kilometrų varžybos. Nemokamai dalyvauti 100 metrų vaikų varžybose kviečiame nuo darželinukų iki šeštokų. 400 metrų distancijoje galės varžytis visos šeimos. Laukia ir tradicinė 100 metrų žmonų nešimo rungtis. Kaip ir kiekvieno renginio metu dalyvių laukia atminimo medaliai ir rėmėjų dovanos.

Galime pasidžiaugti ir maratonininku Remigijumi Kančiu. Pasaulio čempionate 24 vietą užėmęs sportininkas jau porą metų yra „Ąžuolyno bėgimo“ globėjas. Jis prisideda ir padeda patarimais ne tik dėl renginio organizacijos, bet ir skatina gyventojus išdrįsti mesti sau iššūkį ir su šeima ar draugais pradėti bėgioti.

Kokią viziją matote S. Dariaus ir S. Girėno stadionui bei Kauno halei?

Kaip vietos, kurioje kauniečiai gali drąsiai ateiti pasportuoti, pasisveikinti ar pamojuoti mūsų geriausiems sportininkams. Tai turi būti miesto sporto širdis, kurioje ne tik vyksta aukščiausio lygio varžybos, bet ir vyksta miesto sporto šventės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: