(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šeštadienį Kaune vyks respublikinė derliaus šventė ir kaimo kapelų šventė „Grok, Jurgeli 2009″.

Respublikinė derliaus šventė rengiama Kauno sporto halės prieigose. Renginyje dalyvaus Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir kiti svečiai.

Renginys pasidės 10 val. Derliaus šventėje pasirodys įvairūs liaudiškos muzikos kolektyvai. Didžiausia šventės staigmena taps „Bernelių” iškeptas rekordinio dydžio riestainis, kuriuo pasivaišinti galės šventės dalyviai.

Tarp kapelų pasirodymų vyks žaidimai, konkursai, loterijos, šventės dalyviai galės pasišokti ir laimėti prizų arba įsigyti tautodailininkų dirbinių. Lietuvos etniniai regionai varžysis tarpusavyje, įrengtuose kiemeliuose pristatydami savo krašto tradicijas.

18 val. Kauno sporto halėje prasidės jubiliejinė 40 – toji kaimo kapelų šventė „Grok, Jurgeli 2009″.

Tradicinė kaimo kapelų šventė – varžytuvės „Grok, Jurgeli” vyksta kasmet nuo 1971 m. Tai yra seniausias ir iki šiol populiariausias šio žanro renginys, puoselėjantis liaudišką muziką, tradicijas ir papročius, bei auklėjantis jaunąją kartą nacionalinės savimonės dvasia. Tai ir vienas gausiausių savo dalyvių skaičiumi uždarose patalpose vykstančių renginių, kur viename koncerte suskaičiuojama per 150 muzikantų, dainininkų ir šokėjų.

Gausus būrys įvairaus amžiaus žiūrovų ir neblėstantis muzikantų entuziazmas yra geriausias šventės įvertinimas, lemiantis „Grok, Jurgeli” ilgaamžiškumą.

Į respublikinę „Grok, Jurgeli” šventę kasmet iš visų Lietuvos regionų deleguojamos vis kitos, geriausiai savo krašto tradicijas atstovaujančios kapelos. Šventės metu jos varžosi tarpusavyje, atlikdamos originalias ir aranžuotas liaudies dainas, vokalinius bei instrumentinius kūrinius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: