Organizatorių archyvo nuotr.

Praėjusių metų gegužę Kaune buvo padėti pagrindai naujai miesto tradicijai – „Putvinskio gatvės dienai“. Į po atviru dangumi vykusią turiningą kultūrinę  ir edukacinę programą gausiai rinkosi miesto gyventojai ir svečiai, kurie visą dieną dalinosi V. Putvinskio gatvės istorijomis, bendravo su kaimynais ir mėgavosi plačiu, netikėtu veiklų spektru. Šventės dalyviai turėjo galimybę dalyvauti ekskursijose neatrastose gatvės vietose, bendrauti prie vaišių stalo, keliauti Žaliakalnio funikulieriumi ir įsitraukti į įvairias kūrybines ir edukacines veiklas –  nuo filosofinių pokalbių iki dviračių taisymo dirbtuvių bei grupių „Arklio galia“ ir „Candee Train“ koncertų ir šokio teatro „Aura“ pasirodymo.

Šiemet sugrįžtantis renginys vyks paskutinį pavasario šeštadienį, gegužės 26 dieną. Kauno menininkų namai kartu su V. Putvinskio gatvės bendruomene kviečia miestiečius, meno ir kultūros operatorius, organizacijas, menininkus ir kitas sritis atstovaujančias iniciatyvas prisijungti prie šios tradicijos kūrimo ir įsitraukti į šventę, pasiūlant turinį, aktualų „Putvinskio gatvės dienos“ tematikai.

„Putvinskio gatvės dienos“ ašis – kaimyniškų ir bendruomeninių ryšių skatinimas, į istorinę gatvę nuoširdžiam pokalbiui sukviečiant įvairias miesto bendruomenes.  Laukiama įvairių pasiūlymų, tačiau pirmenybė bus teikiama veikloms, susijusioms su V. Putvinskio gatvės atmintimi ir istorija, taipogi bendruomenines iniciatyvas skatinančioms idėjoms bei edukaciniams renginiams, pvz. paskaitoms, dirbtuvėms ir diskusijoms. Be to, laukiami įvairių meninių disciplinų kūrybinių projektų pasiūlymai – vizualiųjų menų, performansų, skaitymų ir muzikinių pasirodymų idėjos. Idėjų įgyvendinimui siūlomos unikalios erdvės, pavyzdžiui, V. Putvinskio gatvės šlaitai, kiemai, skverai ir, žinoma, pati istorinė gatvė. Kauno menininkų namai taip pat siūlo pagalbą įgyvendinant atrinkus pasiūlymus.

Paraiškų laukiama iki šių metų gegužės 3 dienos (imtinai), apie rezultatus bus informuojama gegužės 7 dieną. Daugiau informacijos apie renginį teikiama adresu menas@kmn.lt. Paraiškos formą galima rasti adresu https://goo.gl/xCyMmB.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: