© Vasarės Tarutytės nuotr./KaunoZinios.lt

Iki sausio 5 d. savaitgaliais ir švenčių dienomis automobilių įvažiavimas į Kauno miesto rotušės aikštę bus ribojamas nuo 15 iki 21 val. Šventiniu laikotarpiu leidimą įvažiuoti į pagrindinę miesto aikštę turės tik čia gyvenantys miestiečiai bei specialiųjų tarnybų automobiliai.

„Tiek senamiesčio verslininkai, tiek visuomenė pageidavo, jog šventiniu laikotarpiu automobilių patekimas į Rotušės aikštę būtų ribojamas. Iš tiesų Kauno senamiestis per pastaruosius metus pasikeitė neatpažįstamai, ir dabar norint rasti laisvą vietą automobiliui reikia gerokai paplušėti. Todėl bent jau per gražiausias metų šventes norisi, jog Rotušės aikštė netaptų tranzitine gatve“, – teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Pauliaus Kero, į Rotušės aikštę šventiniu laikotarpiu visiškai įvažiuoti bus draudžiama iš M. Valančiaus g. ir Aleksoto g., o įvažiavimas A. Jakšto bei Muitinės g. bus ribojamas nuo 15 iki 21 val. Prie įvažiavimų į aikštę budės policijos pareigūnai ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai.

„Apžiūrėti Kalėdų eglutės savaitgaliais susirenka tūkstančiai žmonių, dalis jų į aikštę bando patekti automobiliais, dėl ko susidaro milžiniškos spūstys. Tad kalėdiniu laikotarpiu eismas Rotušės aikštėje ribojamas. Automobilius nesunkiai galima statyti ir Kauno pilies aikštelėje ar aplinkinėse gatvėse, todėl tikimės kauniečių supratingumo“, – pabrėžė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

„Kartu su policijos pareigūnais užtikrinsime viešąją tvarką, ypatingai renginių metu. Šiuo laikotarpiu Rotušės aikštė turi būti skirta pėstiesiems“, – pabrėžė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius.

Automobiliai į Rotušės aikštę laisvai patekti galės pasibaigus šventiniam periodui, t.y. po Trijų karalių šventės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: