„Informacinės technologijos išlieka vienu iš švietimo prioritetų. Plačiau taikyti informacines technologijas – vadinasi, mažinti biurokratizmą, „popierizmą“, efektyviau ir atsakingiau valdyti švietimą“, – pabrėžia švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, šiandien dalyvavęs Kauno technologijos universitete vykusioje informatikų konferencijoje „Kompiuterininkų dienos 2009“. Ministras konferencijos dalyvius taip pat pasveikino su Lietuvos kompiuterininkų sąjungos dvidešimtmečiu. Šiai sukakčiai paminėti ir buvo skirta konferencija.

Informacinės technologijos (IT) – taip pat vienas iš studijų bei mokslo reformos prioritetų. IT ypač svarbios slėnių plėtrai. Viena iš keturių jungtinių tyrimų programų yra skirta inžinerijai ir informacinėms technologijoms. Pastarojoje programoje bus apibendrinta visų slėnių plėtra IT požiūriu.

2008 metų duomenimis Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklose 8-9 mokiniai naudojosi vienu kompiuteriu. 66,5 proc. mokytojų naudoja kompiuterius per pamokas, net 95 proc. mokytojų kompiuterius naudoja rengdamiesi pamokoms.

Tų pačių metų duomenimis 97 proc. mokyklų naudojasi internetu. 67,6 proc. – sparčiuoju interneto ryšiu.

Švietimo ir mokslo ministerija, IT plėtrą laikydama vienu iš prioritetų, artimiausiu metu planuoja sukurti studentų, mokinių registrą, elektroninę nelankančių mokyklos vaikų apskaitą, mokytojų laisvų darbo vietų paieškos, registravimosi ir apskaitos sistemą, visuotinio švietimo sistemos elektroninių duomenų keitimosi modelį.

Švietimo ir mokslo ministras, viešėdamas Kaune, taip pat lankėsi Jėzuitų gimnazijoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: