Kaunas.lt archyvo nuotr.

Švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės teigimu, Kaune planuojamas nacionalinis mokslo ir inovacijų centras „Mokslo sala“ turi tapti regioninės reikšmės projektu.

„Esu tikra, kad tikrai rasite, kaip pritraukti investuotojų, verslo atstovų, kad „Mokslo sala“ būtų ne tik Kauno ir net ne Lietuvos, o regioninės reikšmės projektas“, – sakė su Kauno meru ir jo komanda susitikusi švietimo ir mokslo ministrė.

Susitikimo metu Kauno vicemeras Povilas Mačiulis priminė, kad „Mokslo salos“ konkursas, kuris surengtas su Londono konsultacijų kompanija „Malcom Reading Consultant“, buvo pirmas tokio pobūdžio architektūrinis konkursas Lietuvoje, sulaukęs tiek dėmesio iš viso pasaulio architektų.

„Mokslo salos“ architektūrinio konkurso nugalėtojais tapo Ispanijos ir Australijos architektų studija „SMAR Architecture studio“, su kuria tikimasi užbaigti derybas dar iki šių metų kovo mėnesio. Deryboms susiklosčius sėkmingai, bus pasirašoma sutartis, o architektų biuras pradės rengti techninį projektą. Planuojama, kad mokslo populiarinimo centras taps tikru traukos centru ne tik lietuviams, bet ir svečiams iš užsienio ir tokį objektą Kaune per metus aplankys per 300 tūkst. žmonių.

Skaičiuojama, jog mokslo centras Kauno Nemuno saloje užims 9 tūkst. kvadratinių metrų plotą. Preliminari viso projekto vertė siekia 23 mln. eurų. Dar papildomi  5 mln. eurų bus skirti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų mokslo parko

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: