© Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno apylinkės teismas šiandien priimta nutartimi laikinai uždraudė Kauno miesto savivaldybei (toliau – savivaldybė) šalinti medžius A. Mickevičiaus, V. Putvinskio ir Veiverių gatvėse, įpareigodamas savivaldybės administraciją atlikti dendrologinę ekspertizę medžių būklei įvertinti.

,,Būsimi ieškovai kreipėsi į savivaldybę su prašymu atlikti numatytų pašalinti želdinių būklės vertinimo ekspertizę. Esant tokiam prašymui, želdiniai negali būti šalinami nesurašius ekspertizės išvadų”, – konstatuojama teismo nutartyje.

Primename, kad grupelė kauniečių kreipėsi į teismą prašydami savivaldybei taikyti laikinąsias apsaugos priemones – uždrausti šalinti medžius, iki kol nebus atlikta želdinių būklės vertinimo ekspertizė, A. Mickevičiaus, Zanavykų, Kapsų, Kalniečių, V. Putvinskio, Kleboniškio, Veiverių ir Jonavos gatvėse.

Teismas iš dalies tenkino būsimų ieškovų prašymą, atsižvelgdamas į tai, kad jų iniciatyva yra paskirta medžių dendrologinė ekspertizė ir įvertindamas tai, kad V. Putvinskio, A. Mickevičiaus ir Veiverių gatvėse yra ketinama atlikti gatvių ir šaligatvių tvarkymo darbus.

Dėl teismui nepateiktų įrodymų buvo atmestas būsimų ieškovų prašymas uždrausti šalinti medžius Zanavykų, Kapsų, Kalniečių ir Kleboniškio gatvėse, nes nepateikta duomenų, kad savivaldybė būtų išdavusi leidimą ar ketintų ateityje šalinti medžius būtent šiose gatvėse.

Teismas, išklausęs abi ginčo šalis, atmetė savivaldybės atstovės teismo posėdyje išsakytą motyvą, jog būsimi ieškovai neturi teisės prašyti taikyti laikinąsias apsaugos priemones – visuomenei dalyvauti priimant sprendimus dėl medžių šalinimo. ,,Civilinio proceso kodekso 41 str. nustato, kad ginti viešąjį interesą gali ir kiti suinteresuoti asmenys”, – pažymima nutartyje.

Teismas būsimiems ieškovams nustatė maksimalų įstatymo numatytą terminą, per kurį turi būti pateiktas ieškinys Kauno miesto savivaldybės administracijai.

Ši nutartis dėl laikinųjų apsaugos priemonių turi būti vykdoma skubiai.

Ji įsigalioja nuo jos priėmimo momento. Nutarties dalis dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo per septynias dienas gali būti skundžiama atskiruoju skundu Kauno apygardos teismui.

Kauno apylinkės teismas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: