Kaunas.lt arcyvo nuotr.

Kauno neformalaus švietimo, kultūros ir sporto įstaigos kviečia mokyklinio amžiaus vaikus į nemokamus vasaros užsiėmimus – edukacines, kūrybines, sporto ir kitokias veiklas. Projekto koordinatoriai šiemet suplanavo dar daugiau turiningų veiklų, kad atostogaujantiems vaikams netektų nuobodžiauti.

„Artėjant vasarai, tėveliams kyla vis daugiau klausimų, kaip jų atžalos praleis atostogas. Pernai išbandytas nemokamo dienos užimtumo projektas pasiteisino su kaupu: apie 5000 vaikų lankė nuo muzikos, meno, sporto užsiėmimų iki drabužių dizaino, filmų kūrimo ir net cirko pasirodymų. Šiemet startuojame dar plačiau, kviesdami vaikus lankyti kokybiškas, nieko nekainuojančias ir jų interesus atitinkančias veiklas“, – sako Kauno mero patarėja jaunimo reikalų ir švietimo klausimais Orinta Leiputė.

Su vaikais dirbs kvalifikuoti, profesionalūs vadovai, treneriai, mokytojai. Užsiėmimai vyks darbo dienomis ir truks iki keturių valandų, o visą jų sąrašą bei įstaigų kontaktus registracijai galima rasti internete adresu vasara.kaunas.lt

Šiais metais iš viso suskaičiuojama beveik pustrečio šimto skirtingų veiklų, tačiau norinčiųjų gretos irgi nuolat auga. Labai svarbu, kad registruodamiesi namiškiai kartu su mažaisiais atsakingai pasvertų savo norus bei galimybes ir rinktųsi tik tuos dominančius užsiėmimus, kuriuos išties pareigingai lankys. Tai leis į likusias laisvas vietas priimti dar daugiau norinčiųjų.

Pagrindinė tėvų užduotis – užtikrinti, kad vaikai saugiai nuvyktų į užsiėmimus bei sėkmingai grįžtų namo.

Projekto organizatoriai atkreipia dėmesį, kad tėvai ar įstatyminiai globėjai yra atsakingi ir už savo atžalų sveikatą. Taigi registruodami jie patvirtina, jog vaikas yra sveikas ir gali dalyvauti aktyvioje fizinėje veikloje.

„Neabejojame, kad artėjančios vasaros atostogos mažiesiems kauniečiams šiemet bus dar turiningesnės, padovanos naujų draugų ar bendraminčių, o į mokyklas jie sugrįš pailsėję, įgiję naujų įgūdžių, sveikesni, fiziškai sustiprėję ir pilni gerų įspūdžių. Vaikai ne tik įdomiai praleis laiką, bet galbūt ir atras užslėptų talentų bei pomėgių, kuriuos galės toliau lavinti artėjančiais mokslo metais“, – kalbėjo O. Leiputė.

Pasak jos, tokia iniciatyva atneš naudos ir užsiėmimus rengiančioms įstaigoms: mokytojai, būrelių vadovai, treneriai turės galimybę sutikti kur kas daugiau vaikų bei sudominti juos savo veiklomis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: