Organizatorių archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektorius, prof. Juozas Augutis ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią universiteto Teisės klinika įsipareigojo teikti nemokamas pirmines teisines konsultacijas visuomenei, smulkiojo ir vidutinio verslo subjektams ir pelno nesiekiančioms organizacijoms.

Žinių ir sveikatos niekada nebūna per daug“, – šypsojosi sutartį pasirašęs J. Augutis.

Meras V. Makūnas pastebėjo, kad teisinių paslaugų ypač reikia startuoliams, smulkiesiems verslininkams, ūkininkams.

Teisės klinikos vadovas doc. dr. Albertas Milinis sakė, kad konsultavimo paslaugas Teisės fakulteto studentai ir juos lydintys dėstytojai pagal suderintą tvarką teiks nuo šių metų rugsėjo. „Esame pasiryžę vykti į seniūnijas, įstaigas. Tikimės padėti žmonėms. Kartu tai bus gera praktika mūsų studentams“, – kalbėjo A. Milinis.

Studentai ne tik konsultuos, bet ir padės parengti kai kuriuos dokumentus, išskyrus teisminius. „Tai jau advokatų darbas“, – pabrėžė A. Milinis.

Kauno r. savivaldybės Teisės skyriaus vedėja Rūta Snarskienė taip pat džiaugėsi pasirašyta sutartimi. „Savivaldybė turi teisę teikti nemokamas konsultacijas gyventojams, bet ne verslo subjektams. Tikiuosi, kad universitetas mums padės užpildyti šią spragą“, – kalbėjo vedėja.

Informacija apie Kauno rajono gyventojams teikiamas nemokamas konsultacijas bus skelbiama interneto svetainėse krs.lt ir teisesklinika.vdu.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: