© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Pirmadienį į Lietuvą atvyko nykštukinis begemotas Gelukas, kurio buvo laukiama daugiau nei 6 metus.

Pernai metais gimęs patinėlis iš Ispanijos bus porelė jau 5 metus Kaune gyvenančiai Coliukei. Begemono kelionės kainavo apie 20 tūkst. litų. Iki šiol Lietuvos zoologijos sode gyveno  keturi nykštukiniai begemotai. Klopsas, kuriam yra 35 metai ir jis vadinamas seneliu. Patelei Vandai 34 metai, ji į Kauną atvyko prieš 8 metus iš Čekijos.

Dar viena patelė – Šešupė, tačiau ją planuojama atiduoti Kaliningrado zoologijos sodui. Ir jau minėta jauniausia begemotė Coliukė, kuriai ir buvo ieškomas partneris. Tikimasi, kad tai pus perspektyvi pora. Šių begemotų veisimas yra gana sudėtingas, nes nelaisvėje gimta ir išgyvena dažniau patelės, o patinų nuolat trūksta. Planuojama, kad naująjį zoologijos sodo gyventoją lankytojai galės išvysti pavasarį.

Lietuvos zoologijos sode pagerintos gyvenimo sąlygos ir stumbrams. Kauno miesto simboliu jau tapusiems gyvūnams yra pusantro karto padidintas plotas, suremontuota dalis aptvaro, perdažytas fasadas ir uždengtas  naujas voljero stogas. Šiuo metu čia gyvena trys gyvūnai. Patelės Gytė ir Prachovka bei patinas Popcornas, kuris 2012 m. atkeliavo iš Varšuvos zoologijos sodo.

© Živilės Žilionytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Natūraliomis gamtos sąlygomis pritaikyti naujieji namai skirti rudosioms ir stepinėms lapėms. Joms skirti erdvūs puikiai įrengti voljerai. Specialiai lapėms liaudies meistras Aurimas Mineikis pagamino jaukius medinius namelius.

Nuo šiol zoologijos sodo lankytojai ir žiemą galės aplankyti žirafas. Atidaryta patalpa, kurioje už stiklo gyvena dvi ilgakaklės – Gudrutis ir Solo.

© Vilmanto Ramono nuotr. KaunoZinios.lt

Remontai vyksta ir beždžioniuko Munčio namuose. Norima apšildyti jo voljerą, kad nebūtų šalta ir žiemą. Prieš tris metus gimęs Mundis yra paskutinė atžala Pipi ir Širdutės šeimoje. Amūrinis tigras sunkiai pakelia Lietuvos karštas vasaras, todėl norima jam įrengti lauko baseiną. Taip pat zoologijos sode gyvena trys retų kalnų ožių rūšys, kurios dažnai susilaukia palikuonių. Jų voljeras yra senas ir pavojų kelia jau ir gyvūnams, ir žmonėms. Reikia sutvirtinti šlaitą, įrengti vidaus patalpas. Snieginis leopardas irgi laukia rekonstruoto voljero.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: