Organizatorių archyvo nuotr.

2017 m. birželio 21 dieną reitingų agentūra „Times Higher Education“ (THE) paskelbė specialią Europos universitetų veiklos analizę. Kauno technologijos universitetas (KTU) 2016–2017 metais joje pateko tarp 400 geriausių Europos universitetų (300+ reitingavimo kategorija).

THE reitinge yra tik dvi Lietuvos aukštosios mokyklos – KTU ir Vilniaus universitetas. Abu jie užima tą pačią 300+ kategoriją.

Universitetai buvo reitinguojami pagal 5 grupes (13 indikatorių): citavimas, pajamos iš verslo, tarptautinis įvaizdis, moksliniai tyrimai, mokymas. Aukščiausią įvertinimą KTU turi pajamų iš verslo ir tarptautiškumo kategorijose.

THE universitetų reitingas, įsteigtas 2004-aisiais, profesionalų vertinamas dėl taikomos metodologijos ir laikomas vienu patikimiausių įrankių reitinguojant universitetus.

Reitingo leidėjai „Times Higher Education Magazine“ kasmet pateikia pasaulio ir regioninius reitingus. Pasak organizatorių, Europos universitetai sudaro tik 40 proc. iš beveik 1 000 stipriausių pasaulio universitetų. Iš viso į 2016–2017 m. Europos reitingą pateko universitetai iš 35 šalių.

Birželio pradžioje paskelbtame tarptautiniame universitetų reitinge „QS World University Rankings” Kauno technologijos universitetas (KTU) išlaikė tvirtas pozicijas ir yra tarp 2,7 proc. geriausiųjų pasaulio aukštųjų mokyklų. Ypač aukštai KTU reputaciją vertina darbdaviai – šioje kategorijoje universitetas užima 334 vietą pasaulyje (į reitingą pateko šiek tiek daugiau nei 950 aukštosios mokyklos).

KTU yra vienintelis valstybinis universitetas Lietuvoje, kuriame stojančiųjų skaičius ne krenta, o auga. Universitetas – antras šalyje pagal stojančiųjų pasirengimą studijuoti (stojantieji, turintys stojamąjį balą 4 ir aukštesnį), vienas populiariausių pasirinkimų tarp šimtukininkų.

Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) duomenimis, KTU efektyviausiai išnaudoja turimą mokslo potencialą lėšoms pritraukti – aiškiai lyderiauja Lietuvoje pagal dalyvavimą tarptautinėse mokslo programose, ir yra antras Lietuvoje pagal mokslo potencialą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: