Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kompiuterių įsilaužėliai atakavo Izraelio interneto svetaines, bet žala buvo minimali, nes žydų valstybė yra pasirengusi atremti tokias atakas, sekmadienį sakė vienas pagrindinių šalies kompiuterijos ekspertų.

Pranešama, kad su aktyvistų grupe “Anonymous” siejami įsilaužėliai smogė įvairioms interneto svetainėms, tarp jų – premjero biuro, Gynybos ministerijos, Švietimo ministerijos ir Centrinio statistikos biuro, bet visos tos svetainės atrodė veikiančios normaliai.

Profesorius Yitzhakas ben Israelis (Icchakas ben Israelis), kuris vadovauja Nacionalinei tyrimų ir plėtros tarybai, armijos radijui sakė, kad žalos masto “daugmaž nėra”.

“Taip yra dėl mūsų išankstinio pasirengimo”, – sakė Y.ben Israelis, kuris įsteigė Nacionalinį kibernetikos biurą, veikiantį iš premjero Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) biuro.

Pasak Y.ben Israelio, labai mažai tikėtina, kad “Anonymous” siekė padaryti realią žalą svarbiai šalies infrastruktūrai.

Izraelio konsultacinės firmos “Cyberia”, kuri pataria duomenų apsaugos klausimais, vienas steigėjų Guy Mizrahi (Gi Mizrahis) patvirtino, kad Izraelio interneto svetainės pastarosiomis dienomis patyrė “reikšmingą ataką”.

“Vakar buvo gana nemaža audra, buvo įsilaužta į nemažai vyriausybės svetainių, vienose jų buvo paliktos žinutės, iš kitų buvo pavogti duomenys”, – sakė jis visuomeniniam radijui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: