© Ad verum archyvo nuotr.

Šiandien, „Litexpo“ parodų centre didžiausia Baltijos šalyse progreso konferencija LOGIN 2013 prasidėjo ne tik rekordiniu daugiau kaip 3 tūkst. lankytojų antplūdžiu – dvi dienas Vilniuje šurmuliuosiantį renginį iškilmingai atidarė Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Rytoj savo patirtimi dalinsis vienas iš „Apple“ įkūrėjų – Steve‘as Wozniak‘as, kurį pristato konferencijos partnerė „Omnitel“. Daugiau nei 70 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio sukvietusios progreso konferencijos bilietai buvo išpirkti likus savaitei iki renginio.

„Lietuvos internetas yra vienas greičiausių Europoje, santykinai didžiausias procentas ir išsilavinusių piliečių bei jaunų žmonių, turinčių informacinių ir komunikacinių technologijų įgūdžių. Pradedančiųjų verslų kiekis bei kai kurių iš jų tarptautinė sėkmė, pavyzdžiui, „GetJar“ ar „Pixelmator“, akivaizdžiai įrodo mūsų žmonių kūrybiškumą bei dinamiškumą, – sveikindama susirinkusiuosius teigė Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

– Vis dėlto, dar nepasiekėme taško, kai pavienės pergalės tampa masine tendencija, lemiančia ir mūsų, kaip valstybės, sėkmę. Todėl šiandien mano kvietimas yra paprastas – išnaudokime turimus resursus, drąsiai ženkime į tarptautinę rinką, mūsų internetą ir žmonių gebėjimus paversdami pažangiausiais technologiniais sprendimais, kurie pakeis pasaulį, ir padės mūsų valstybei klestėti.

„Kaip ir technologijos, taip ir LOGIN jau tampa gyvenimo būdu – kasmet ne tik pranešėjų, bet ir visų norinčių patekti į konferenciją sparčiai daugėja. Planuodami programą kasmet orientuojamės į išskirtines asmenybes, prisidedančias prie progreso skatinimo tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje, – sako LOGIN iniciatorius Arnoldas Rogoznyj. – Pirmą kartą šiais metais konferencijoje veikia ir speciali verslo platforma „LOGIN Startup Fair“, skirta pradedančiajam verslui. Juk šiandien inovacijų banga kyla iš jaunų vizionierių, tad tikimės, jog LOGIN daugeliui gali tapti tramplinu aukštyn.“

„Skaičiuojant IT metus Lietuvoje nuo vieno LOGIN iki kito, džiugu pažymėti, kad per pastaruosius metus šalyje atsirado net keturios naujos mobiliųjų aplikacijų laboratorijos aukštosiose mokyklose, su įrengtomis darbo vietomis jauniems iniciatyviems žmonėms, kurios suteiks jiems naują mokymosi kokybę ir leis sukurti naujus konkurencingus produktus vartotojams visame pasaulyje“, – sakė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

Šių metų konferencijos dalyviams ir svečiams Antanas Zabulis palinkėjo išeiti iš LOGIN praturtėjusiems ne tik žiniomis, bet ir su bent viena nauja idėja ir su bent viena nauja pažintimi, išnaudoti visas unikalias šio renginio suteikiamas galimybes.

Šių metų konferencija vyksta 5-iose erdvėse: pagrindiniai pranešimai skaitomi „Omnitel“ scenoje, o mažosios sesijos bei dirbtuvės vyksta „TV3 Play“, „DELFI Demo“, „Penki TV“, „Startup Fair“ salėse. Šiandien skirtingose LOGIN scenose savo pranešimus skaitys žinomiausi užsienio svečiai: drąsias reformas šalyje įvykdęs Gruzijos teisingumo ministro pavaduotojo Giorgi‘jus Vashadzė, 3D atspausdintais instrumentais išgaunantis elektroninio džiazo garsus Onyx‘as Ashanti, kosmoso programų ir informacinių technologijų ekspertė Veera Sylvius bei socialinės televizijos fenomeno specialistas Bela Nemeth‘as.

Rytoj, be visų laukiamo Steve‘o Wozniak‘o, kuris pasakos apie kūrybiškumo svarbą inovacijų pasaulyje, apie pirmąją žmonių misiją į Marsą kalbės „Mars One“ įkūrėjas Bas‘as Lansdorp‘as, naują duomenų perdavimo technologiją „Li-Fi“ pristatys vienas iš geriausių išradėjų Harald‘as Haas‘as, miestų strateginio planavimo elementus aptars JAE strateginio planavimo ekspertas Noah‘as Raford‘as, o apie mokėjimų ateitį kalbės „PayPal Developer“ tinklo vienas vadovų Corrado Tomassoni.

Dvi dienas truksiančią konferenciją penktadienio vakarą vainikuos jau penktąjį kartą organizuojami Lietuvos Interneto apdovanojimai, vyksiantys menų fabrike LOFTAS.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: