Kompanijos „RealDoll“ produkcija

ĮSPĖJIMAS! Šis straipsnis neskirtas jaunesniems kaip 18 metų skaitytojams.

Galime neabejoti, kad ankščiau ar vėliau „sexbot‘ai“ (seksualinius poreikius tenkinantys robotai) taps realybe. „RealDoll“ (kompanija gaminanti pažangius sekso manekenus) kartu su „Hanson Robotics“ sutelkė pajėgas įgyvendinti šią idėją.

Mattas McMullenas („RealDoll“ generalinis direktorius) stengiasi integruoti į lėles dirbtinį intelektą ir pakeisti jas interaktyviais robotais. Naujai įsteigtos įmonės, pavadintos „Realbotix“, pagrindinis tikslas – sekso robotus paversti kuo realistiškesniais – nuo nejudančių manekenų pereiti iki bendrauti gebančių androidų.

Šios pažangios sekso lėlės galėtų ne tik mirksėti ar paliepus pražioti savo burnas. Lėlės taip pat naudotųsi mobiliosiomis programėlėmis bei vitualiosios realybės įranga, gebėti bendrauti suteikdamos grįžtamąjį ryšį naudotojui.

RealDoll2

Nors kol kas nėra aišku ar McMullenas sukėlė novatoriškų permainų robotikos srityje, tačiau sekso lėlių industrijoje jis taiko universitetuose atliekamus tyrimus.

olivia_rd2c2_9-1416355193

Dabar svetainėje realdoll.com parduodamų lėlių kaina siekia 6499 USD. Taip pat yra in ne itin didelis vyriškų modelių pasirinkimas, bei pigesnių 5848 USD kanuojančių lėlių linija. Galima pasirinki lėlių plaukų spalvą, individualius akių, lūpų ar odos atspalvius.

RealDoll2

Galima neabejoti, kad kol kas McMulleno meistriškumas slypi ne dirbtinio intelekto formavime, o kerinčių lėlių išvaizdos tobulinime. Robotiškųjų moterų balsas primena pirmųjų kompiuterinių žaidimų veikėjų balsus, o jų gebėjimas bendrauti yra tik pradinės stadijos. Tačiau McMulleno talentą silikonu dengti realistiškai atrodančias lėles, galima laikyti genialiu. Patys robotai tampa labiau socialiai priimtini, nepamirštant ir sukeliamo seksualinio jaudulio. Tai, tikrai daug daugiau nei seksualinis pasilinksminimas.

amara_rd2_c1_5-1362019764

Techniniu aspektu McMulleno idėjos bei svarstomos problemos gali suteikti naudos kitais robotikos klausimais. Viena iš didžiausių bėdų – potencialių klientų abejingumas įsigijant lėlę, kuomet robotas atitinka 99% lūkesčių, tačiau pritrūksta visai nedaug, jog roboto nebūtų galima atskirti nuo žmogaus. McMullenas ketina spręsti šią bėdą suteikdamas lėlėms išskirtinių bruožų. Būtų galima teigti, jog tokie projektai neturi nieko bendro su mokslo sritimi ir dirbtinio intelekto kūrėjų terpe, bet nauji eksperimentai gali praturtinti robotikos sritį naujais atradimais.

Duodamas interviu „The New York Times“, McMullenas argumentavo, jog jo pastangas galima laikyti meno bei mokslo puoselėjimu. Neapsirikite, tikslai, kuriuos sau iškėlė McMullenas, visad buvo įvardijami kaip patys sudėtingiausi robotikos srityje – sukurti mechanizmą, gebantį bendrauti bei judėti kaip žmogus. Galbūt mes nepritarsime šių robotų paskirčiai, tačiau bet kokios permainos ir atradimai šioje srityje bus ilgalaikiai.

Taip pat skaitykite: Porno industrija ir technologijos (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: