(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Antradienį iš Kauno oro uosto į Briuselio Šarlerua (Brussels South Charleroi) oro uostą pradėjo skraidyti kompanijos „Ryanair” lėktuvai.

Pirmuoju reisu iš Briuselio Šarlerua oro uosto atvyko Kauno laisvosios ekonominės zonos (LEZ) vadovas Freddis Opsomeris, kuris naująją oro jungtį įvertino labai teigiamai. „Tai galimybė Kaunui plėtoti ne tik aktyvesnius ekonominius ryšius su Belgija, tačiau ir puiki proga belgus pakviesti sudalyvauti tarptautinėje šventėje „Hanza dienos 2011″ bei Europos krepšinio čempionate”, – naujuoju oro uosto maršrutu džiaugėsi Kauno LEZ vadovas.

Naujojo maršruto reikšmę ne tik miestui, bet ir visai valstybei pabrėžė Kauno miesto mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis. „Naujoji oro jungtis tarp Briuselio ir Kauno yra reikšminga ne tik turizmui ir verslui, tai labai svarbu politiškai”, – pažymėjo R. Mikaitis.

Vasarį pigių skrydžių bendrovė „Ryanair” paskelbė atidaranti savo pirmąją bazę Rytų Europoje – Kauno Karmėlavos oro uoste. Planuojama, kad per Kauną kasmet keliaus iki 1 mln. keleivių, vyks daugiau nei 120 skrydžių per savaitę.

Kauno oro uosto vadovo Arijandas Šliupas teigė, kad naujosios oro jungties su Belgija atidarymas yra tik pradžia.

„Artimiausiu metu planuojame atidaryti dar ne vieną naują maršrutą”, – susirinkusiems į spaudos konferenciją naujojo maršruto atidarymo proga sakė Kauno oro uosto vadovas.

„Ryanair” į bazę Kauno oro uoste planuoja investuoti per 140 mln. JAV dolerių, joje iš viso dirbs apie tūkstantį darbuotojų. Kaune numatoma laikyti 2 lėktuvus, kurie iš viso skraidys 18 krypčių. Greta jau esamų skrydžių į Birmingemą, Brėmeną, Bristolį, Briuselį, Dubliną, Liverpulį, Frankfurtą, Stanstedą (Londonas) ir Liutoną (Londonas), nuo gegužės bus pradėti skrydžiai į 9 naujus oro uostus – Getviką (Londonas), Barseloną, Berlyną, Duseldorfą, Edinburgą, Milaną, Oslą, Paryžių ir Tamperę.

Aviakompanija „Ryanair” yra didžiausia Europos pigių skrydžių aviakompanija, 26 šalyse turinti 27 bazes ir skraidanti 649 maršrutais. Šiuo metu „Ryanair” flotilėje yra 163 Boeing 737-800 tipo orlaiviai, o per artimiausius 5 metus bus pristatyti dar 99 nauji lėktuvai. Šiuo metu aviakompanijoje dirba 5000 žmonių, o per šiuos finansinius metus planuojama pervežti apie 60 milijonų keleivių

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: