Balandžio 27 d. (trečiadienį) 19 val. Kauno menininkų namai kviečia menų sintezės audiovizualiniame projekte – „Atrasti“, per šokį atrasti save.

„Atrasti“ – tai pasakojimas apie šiuolaikinį šokį ir atmintį. Kūno prisiminimai, slypintys mūsų atmintyje, yra mūsų išgyventų patyrimų rezultatas ir biologinis palikimas. Šiuo pasirodymu pasakojama apie šiuolaikinį šokį taip, kaip jį jaučia, supranta ir nori išreikšti Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijuojantys šiuolaikinio šokio šokėjai. Pasirodyme naudojama gyva muzika, videomenas ir judesio dinamikos inspiruotos projekcijos yra lygiaverčiai komponentai – scenografijos dalis, leidžianti matyti šokį netradicinėje erdvėje.

Projekto kūrybinė grupė – Rytis Ciesaitis, Sigita Juraškaitė, Greta Grinevičiūtė, Agnietė Lisičkinaitė, Juliana Tomaševskaja (Šokis ir kūryba), Rasa Veiverienė (Idėja), Motiejus Bazaras (Gyva muzika), Rolandas Karalius (Vaizdo projekcija), Gintautas Velykis (Interaktyvios projekcijos, šviesos), Kristina Čižiūtė, Rita Kazokaitė (Kostiumai).

Kodėl kai kurie žmonės savo gyvenimą susieja su šokiu? Ką jie atranda svarbaus, reikšmingo, kad šokis tampa jų profesija, gyvenimo būdu ir prasme?

Sigita: „Per šokį atradau dar gilesnį ryšį su gamta, kitus pasąmonės lygius ir turbūt patį gyvenimą…“

Agnietė: „Šokiu aš vaikštau, kvėpuoju, tiriu pasaulį, bendrauju su žmonėmis, mokausi. Nebejaučiu ribos tarp gyvenimo ir šokio, nes šokis tai gyvenimas!“

Greta: „Kol kas man pavyko šokiu išreikšti mintis, jausmus, idėjas. Aš dar ieškau, intensyviai ieškau bendravimo tarp šokio, savęs ir žiūrovo. Šoku pagal vėjo muziką, saulės dainas ir jūros bangų mūšą. Negaliu kitaip – tik šokti gyvenimą, šokti gyvenime ir šokti kitų gyvenimus. Visur ir visada.“

„Atrasti“ – tai metafora, kuri apjungia kiekvieną jauną žmogų, besidomintį menu, mėginantį ne tik save atrasti meno pasaulyje, bet ir savo kūrybiniais atradimais sudominti bendraamžius. Atrask save per šokį!

Balandžio 29 d., penktadienį, 17 val. vyks koncertas „Tau, mama…“. Koncerte dalyvaus Vega Maščinskaitė (sopranas), Grigorijus Darandovas (tenoras), akompanuos Dainius Kepežinskas. Vakarą ves aktorė Virginija Kochanskytė.

Vega Maščinskaitė gimė 1971 m. Kaune. 1991 m. su pagyrimu baigė J. Gruodžio konservatoriją (G. Strackaitytės dainavimo kl.), 1991 m. – LMA Kauno fakultetą (G. Šmito dainavimo kl.), 1998 m. – Lietuvos muzikos ir teatro akademiją (prof. I. Milkevičiūtės kl.). Dar studijuodama aktyviai dalyvavo įvairiuose muzikiniuose projektuose. 1994 m. tapo Kauno jaunųjų dainininkų konkurso laureate. 2000 m. dalyvavo meistriškumo klasėse Miunchene (J. Loibl), 2001 m. Austrijoje (J. Loibl) buvo suteiktas geriausios atlikėjos vardas. V. Maščinskaitė stažavosi Prancūzijoje (H. Siffert), yra koncertavusi Slovakijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Čekijoje, daug koncertuoja Musija Sacra projektuose, kartu su choru „Virgo“ yra pasirodžiusi daugelyje Europos miestų, o šiuo metu dirba Šveicarijoje.
Grigorijus Darandovas 1986 m. baigė J. Gruodžio muzikos mokyklą (J. Antanavičiaus kl.). Tais pačiais metais G. Darandovas įstojo į Valstybinę konservatoriją. Čia dvejus metus mokėsi Virgilijaus Noreikos solinio dainavimo klasėje.

1990 m. G. Darandovas įstojo į Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kauno fakultetą (G. Šmito dainavimo kl.). Baigęs studijas 7 metus dirbo solistu Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Vaidmenys: Gaetano Donizetti „Meilės eliksyras” – Nemorinas, W. A. Mocartas „Don Žuanas“ – Don Otavio ir kiti.

Kauno menininkų namai taip pat kviečia į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį, paklausyti varpų muzikos koncertų. Balandžio 30 ir gegužės 1 d. (šeštadienį ir sekmadienį) nuo 16 val. skambės „Škotiška muzika“. Karilionu skambins Julius Vilnonis. Renginys nemokamas.

Bilietus galima įsigyti Kauno menininkų namų „Mūzų svetainėje“ (I–IV 10–13 val., 14–17 val., V 10–13 val., 14–16 val.), o taip pat visose TIKETA kasose. „Atrasti“ – bilieto kaina 12 Lt (su nuolaida moksleiviams, studentams, senjorams, žmonėms su negalia ir turintiems „Daily Card“ nuolaidų kortelę – 10 Lt). Koncerto „Tau, mama…“ bilieto kaina 5 Lt.

Kauno menininkų namų informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: