(c) kaunoaleja.lt archyvo nuotr.

Vasario 20 d. 18 val. Kauno sporto halėje pirmą kartą bus galima pamatyti profesionalių Afrikos artistų pasirodymą “Mama Afrika”.

Kaip skelbia renginį organizuojanti “Rexus” kompanija, į Lietuvą atvyks ne gatvės artistai, o patyrusi, po pasaulį keliaujanti artistų trupė.

Pirmasis afrikiečių pasirodymas, į kurį jie atskris iš Stambulo, vyks Šiauliuose. Po turo Lietuvoje “Mama Afrika” vaizdais gėrėsis australai.

“Į žymiausią Afrikos cirką dirbti priimami tik tikrai talentingi artistai. Jie žiūrovus stebina ne tik įprastais cirko triukais, bet ir muzika, šokiais, kostiumais, atspindinčiais tikrąsias afrikietiškas tradicijas”, – sakė renginio organizatoriai.

Šou pasididžiavimas – mažiausias pasaulio vienaratis ir jį įvaldęs meistras Yonnas iš Etiopijos. Mažiausio vienaračio rato diametras – vos 3,5 cm. Afrikos Peteriu Rosendhaliu vadinamas Yonnas užima pirmąsias BMX dviračių lenktynių pasaulio čempionato pozicijas, o scenoje jis lengvai ir smagiai šokinėja, laipioja ir juda įvairaus dydžio vienaračiais, atlikdamas sudėtingus triukus.

„Mama Afrika” sukurtas siekiant pristatyti juodojo kontinento kultūrą ir gyvenimo būdą kitoms tautoms. Todėl pasirodyme apstu genčių šokių, būgnų, dainų, kostiumų bei kaukių. Žiūrovams pristatomas Gambu – tradicinis Pietų Afrikos angliakasių šokis, taip pat karinis Zulu šokis, tradicinės Dramblio kaulo kranto kaukės ir vaikščiotojai ant kojūkų iš Tanzanijos, tamsiąsias jėgas atbaidančios kaukės, originalūs afrikietiški būgnai bei „Adagio” numeris – tai lėtas, labai estetiškas šokis, kuriame pora naudoja lėtus judesius ir atsvaros jėgas. Be to, viso šou metu groja „In Afrika” muzikinė grupė. Jie atlieka afrikietišką ir pasaulinę muziką. Tradicinius kūrinius atlieka su kora – tai instrumentas atkeliavęs iš vakarinio Afrikos kranto, su 20 stygų skambantis tarsi gitaros ir arfos mišinys. Pietų Afrikos respublikos ir Zimbabvės merginos yra nuostabios dainininkės, kuriančios šou atmosferą kartu su muzikine grupe. Nauji kostiumai atspindi egzotiškąjį Afrikos kontinentą. Sumanūs dizaineriai panaudojo visas žinomas spalvas, kad padarytų pasirodymą gyvesnį ir prikaustytų žiūrovų dėmesį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: