Kadangi iki kalėdų dar marios laiko, jokių dovanų dar nepirkinėju, kūčiukų nekepu, eglės nepuošiu.

Imbierinių žmogeliukų išvis nesiruošiu kepti, nes namiškiai nemėgsta imbiero skonio, o aš nemėgstu keptų žmogelių. Visą komercinį ir socialinį spaudimą kol kas dar atlaikau, nors poveikį jaučiu – patys matot, pradėjau teisintis… Ką padarysi, džingilbelsai ant smegenų lašina kur bepasisukčiau, ogi smegenys ne imbierinės…

Aguonos man patinka visais metų laikais, o dideliais kiekiais – patinka ypač. Svarbu jų atsivalgyti tol, kol neturiu išimamų dantų protezų, nes tuomet, ko gera, pradėsiu jų nebekęsti.

Aguonų pyragas

120 g aguonų
250 g pieno
200 g sviesto
220 g cukraus
3 kiaušiniai
300 g miltų
1,5 šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 citrina
(aš dar norėčiau įdėti razinų, bet naminiai razinų nekentėjai priešinasi)

Užpilti aguonas pienu ir pakaitinti. Palikti kelioms valandoms (arba iki rytojaus), kad išbrinktų.

Sviestą sumaišyti su cukrumi ir po vieną įmaišyti kiaušinius.

Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais. Į sviestą pakaitomis dėti miltus ir aguonas vis išmaišant. Įmaišyti nutarkuotą citrinos žievelę ir sultis.

Kepti 180C apie valandą. Ar vidus iškepęs – tikrinti smeigiant peilį ar medinį pagaliuką.

Valgyti kai atvės.

Originalus receptas tinklaraštyje Septyni virtieniai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: