Organizatorių arcyvo nuotr.

Dvidešimt keturis metus “Keistuolių” teatro aktoriui Andriui Kaniavai teko vaidinti pačius įvairiausius pasakų bei literatūros kūrinių herojus: nuo šiaudinės kaliausės iki Don Kichoto, tačiau daug koncertų ir personažų nepakeitė atlikėjo,  jis visada spinduliuoja amžina jaunyste ir vaikišku nuoširdumu.

Tuo žiūrovai dar kartą galės įsitikinti balandžio 27 d. atvykę į Andriaus Kaniavos autorinį koncertą, „Žalgirio“ arenos amfiteatre, Kaune. Koncerte atlikėjas pristatys savo kūrybą kartu su profesionaliais muzikantais – Sigitu Mickiu ir Aleksandru Ten.

Andrius Kaniava trumpai apie pavasarėjančias nuotaikas ir ateities planus:

Pagaliau į Lietuvą atvyko pavasaris, kaip jis veikia jūsų kūrybą?

Visada įsivaizdavau, kad mano kūrybą geriausiai veikia ruduo. Kadangi šį rudenį ypatingo poveikio nepajutau, visas viltis dėjau į žiemą. Žiema taip užsitęsė, kad paveikė visas įmanomas sritis  – tik ne kūrybą. Kaip kiekvienas save gerbiantis dainų autorius ir atlikėjas, lyg ir turėčiau daug tikėtis iš pavasario, bet jo liko tik vienas mėnuo. Nemanau, kad jis spės paveikti mano kūrybą taip, kaip norėtųsi. Aišku, visada galima kūrybingai praleisti vasarą, o jei nepavyktų, jau čia pat ir ruduo. O kaip minėjau, ruduo geriausiai veikia mano kūrybą.

Sigitas Mickis ir Aleksandras Ten, kaip jūs susipažinote su šiais muzikantais? Ką galite papasakoti apie juos?

Tai muzikantai iš didžiosios raidės ir draugai tikrąja to žodžio prasme. Jie atsirado mano gyvenimo kelyje netikėtai, bet dėsningai. Seniai reikėjo įnešti truputį prasmės į chaotišką mano muzikavimą.

Teatras ir muzika, kurioje sferoje jūs labiausiai save realizuojate?

Ilgą  laiką maniau, kad teatras – tai mano gyvenimas. Bet kiekvieno iš  mūsų  gyvenime  laikas  nuo  laiko  atsiranda  tuščios  vietos.  Nesvarbu  kur  –  meilėje,  kūryboje,  buityje,  sąmonėje  ir  t.t.  Mano  atveju,  tuščią  vietą  visada  užpildo  muzika.

Kokie yra jūsų ateities planai? Gal planuojate išleisti naują albumą? Jeigu taip, kada jūsų gerbėjai jo gali tikėtis?

Kalbos ir klausimai apie ateities planus man visada kelia paniką. Esu labai prastas strategas, bet iš kitos pusės, nepakenčiu, kai kas nors planuoja už mane. Vienu žodžiu, situacija be išeities. Bet nuoširdžiai tikiu, kad rudenį pasirodys „Sunkiosios Muzikos orkestro Musė“ albumas. Kur ir kaip – nežinau. Kodėl rudenį? ( žiūrėkit atsakymą į 1 klausimą )

Koncertuosite Kaune balandžio 27 d. Ką galite papasakoti apie Kauno publiką?

Nė viename mieste neteko tiek daug koncertuoti, kaip Kaune. Ir kiekvieną kartą salė būna pilna pasiryžusių manęs klausytis žmonių. Taigi vienas iš dviejų – arba mūsų su Kaunu santykiai susiklostė ypatingai palankiai, arba Kaunas – didžiausias miestas Lietuvoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: