(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Pirmadienį Kauno miesto savivaldybės vadovai prie bendro pusryčių stalo viešbutyje „Reval Hotel Neris“ su Kauno pramonės prekybos amatų rūmų, Pramoninkų konfederacijos atstovais ir kitais verslininkais aptarė aktualiausias miesto problemas.

Viena pagrindinių temų susitikime – mieste esančių verslo, kultūros, švietimo galimybių viešinimas užsienyje. Pasak Kauno mero Andriaus Kupčinsko, kol kas dominuoja grįžtamasis turizmas, tačiau į Kauno oro uostą atėjus pigių skrydžių kompanijai „Ryanair“ ir atsiradus naujoms skrydžių kryptims, padėtis keisis.

„Miesto savivaldybė kartu su Kauno rajonu ir oro uostu sutarė dėl pirminių viešinimo kampanijų. Kol kas dominuoja grįžtamasis turizmas, tačiau atsiradus naujoms skrydžių kryptims į Paryžių, Milaną, Briuselį, turime aktyviau dirbti skleidžiant žinią apie būsimą krepšinio Europos čempionatą, tarptautines „Hanza dienas 2011“ , – sakė meras. Miesto vadovas paprašė verslininkų pagalbos skleidžiant informaciją apie Kauną.

Kauno krašto pramoninkų ir darbdavių asociacijos prezidentas Jonas Guzavičius pažadėjo informaciją apie naujus skrydžius iš Kauno oro uosto viešinti tarp asociacijos narių. Verslininkai akcentavo, kad svarbu spręsti ir vizų klausimą Kaliningrado ir kitų kaimyninių regionų gyventojams, taip būtų pritraukti papildomi keleivių srautai į oro uostą.

Kauno oro uosto Pardavimų ir rinkodaros skyriaus vadovė Jūratė Baltrušaitytė pabrėžė, kad svarbu Kauną populiarinti visose skrydžių kryptyse. „Norėtume, kad miestas būtų žinomas visose kryptyse. Pristatant miestą svarbu pabrėžti jo patrauklumą naujoms investicijoms“, – pabrėžė J. Baltrušaitytė.

Miesto mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis pabrėžė, kad informaciją apie skrydžius iš Kauno oro uosto ir renginius reikia aktyviau skleisti kituose Lietuvos miestuose. „Turime aktyviai dirbti užsienyje, dalyvauti parodose, kviestis užsienio žurnalistus. Tačiau nereikia pamiršti skleisti informaciją ir kitų Lietuvos miestų gyventojams“, – teigė mero pavaduotojas.

Susitikime su Kauno verslininkais miesto vadovai aptarė ir Kauno viešojo logistikos centro ir „Rail Baltica“ projekto problemas. Savivaldybės vadovai ir Kauno verslininkai dar kartą pabrėžė savo nuoseklią poziciją, kad VLC turi būti šalia Kauno esančioje Karmėlavoje, o europinė geležinkelio vėžė neturi baigtis ties Lietuvos pasieniu.

„Miesto verslininkų bendruomenė ir Savivaldybė yra vieninga ginant miesto interesus. Mūsų pozicija dėl Kauno VLC ir europinės vėžės nesikeičia. Tikimės, kad ir Vyriausybė išliks nuosekli šiuo klausimu“, – pabrėžė meras A. Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: