Prie visame pasaulyje ir Lietuvoje „Samsung“ vykdomos socialinės iniciatyvos – Įkvepiančio „Samsung“ bėgimo „Hope Relay“ – prisijungė ir aplink šalį bėgantis ultramaratoninkas, ugniagesys gelbėtojas Aidas Ardzijauskas. Kasdien Aido įveikiamą atstumą skaičiuoja jo telefone įdiegta „Samsung Hope Relay“ programėlė.

Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesys gelbėtojas Aidas Ardzijauskas yra pasiryžęs per 24 dienas nubėgti apie 1200 kilometrų. Kasdien jis planuoja įveikti po 40, 50 ar net 80 kilometrų. Šiandien, birželio 11 d., pasiekęs savo kelionės pusiaukelę, Aidas finišuos Kretingoje.

Aktyviai sportuojantis vyras sako pastebintis, kad vis daugiau žmonių rūpinasi sveika gyvensena. O bėgimo entuziastų smarkiai daugėja. „Kai 1999-iais iš Kauno persikėliau į Vilnių, Vingio parke bėgiodavo vos keletas žmonių, su kuriais visada susitikę pasikalbėdavome. Šiandien visų bėgančiųjų pakalbinti nepavyktų net skiriant tam visą treniruotę. Bėgimas itin sparčiai populiarėja. Įvairūs projektai atrasti sveiką gyvenseną padeda ir tiems, kurie iki šiol nesportavo aktyviai. Manau, kad „Samsung“ suteikta galimybė bėgant ne tik rūpinantis savo sveikata, bet ir rinkti lėšas SOS vaikų kaimuose gyvenantiems vaikams, yra puiki proga varžymosi azartą panaudoti kilniais tikslais.“

Lėšas SOS vaikų kaimams galima rinkti į mobilųjį telefoną parsisiuntus nemokamą „Hope Relay“ programėlę. Ją reikia įsijungti kaskart, ruošiantis eiti pabėgioti ar pasivaikščioti. Kiekvienas, neviršijant vidutinio 40 km/val. greičio, įveiktas 3 kilometrų atstumas yra vertas 1 euro. „Hope Relay“ programėlę galima parsisiųsti iš programėlių parduotuvių „Samsung Apps“, „Google Play“ ir „App Store“.

Projektą palaiko Lietuvos krepšinio žvaigždės Robertas Javtokas ir Simas Jasaitis, atlikėjai Donatas Montvydas, taip pat lengvaatletė, būsima olimpietė Diana Lobačevskė ir vasarą olimpinio deglo estafetėje Lietuvai atstovausiantys deglo nešėjai – plaukikė Birutė Statkevičienė, Šeimų krepšinio turnyro sumanytojasKazimieras Budrysir neseniai prie jų prisijungę legendinis krepšininkas, olimpinis čempionas Modestas Paulauskas bei telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

Surinktas lėšas „Samsung“ skirs SOS vaikų kaimuose gyvenantiems vaikams ir jaunuoliams. Projekto įgyvendinimo metu SOS vaikų kaimai bus aprūpinami įvairiomis naujausiomis technologijomis, kurios padės kasdieniame gyvenime ir bus naudojamos lavinant technologinius vaikų įgūdžius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: