(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Rytoj Kaune, viešbutyje „Reval Hotel Neris“ (K. Donelaičio g. 27), bus surengta diskusija apie daugiabučių namų atnaujinimą – iššūkius, pokyčius ir galimybes. Ji organizuojama siekiant pristatyti bei aptarti Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą pagal „JESSICA“ iniciatyvą, šio atnaujinimo galimybes ir energiją bei šilumą efektyviai taupančių priemonių panaudojimą.

Diskusijų pradžia – 10 val. Jų dalyvius pasveikins aplinkos viceministras Arūnas Remigijus Zabulėnas. Pranešimą „JESSICA parama energinio efektyvumo projektams Lietuvoje“ skaitys Europos investicijų banko urbanistinės plėtros ir vystymo patarėjas Brian Field. Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą pristatys Aplinkos ministerijos Statybos ir būsto departamento direktorė Edita Meškauskienė, Būsto skyriaus vedėja Elvyra Radavičienė ir šio skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Jonaitis. Su Daugiabučių namų atnaujinimo galimybėmis supažindins Būsto ir urbanistinės plėtros agentūros direktorius Valius Serbenta. Kaip apmokamas kreditas ir palūkanos už nepasiturinčias šeimas bei asmenis, informuos Aplinkos ministerijos Statybos ir būsto departamento Būsto skyriaus vyriausiasis specialistas Ramūnas Šveikauskas. Pranešimą „Patogus sprendimas – centralizuotų pirkimų katalogas“ skaitys Centrinės projektų valdymo agentūros Pirkimų sprendimų skyriaus projektų vadovas Einaras Vitkus.

Diskusijoje „Daugiabučių namų renovacijos svarba ir galimybės. Kaip paskatinti gyventojus?“, be minėtųjų pranešėjų, dalyvaus aplinkos viceministras Arūnas Remigijus Zabulėnas, finansų viceministras Aloyzas Vitkauskas, Respublikinių būsto valdymo ir priežiūros rūmų prezidentas Juozas Antanaitis, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Piniginės paramos, vaikų ir jaunimo departamento Piniginės paramos skyriaus atstovė Aldona Dobrovolskienė.

Norintieji dalyvauti diskusijose kviečiami registruotis internetu: į renginį Kaune http://www.esparama.lt/2007-2013/lt/registracija/renginys?form_id=3601.

LR Aplinkos ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: