© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Taivano kompiuterių gamintoja kompanija “Asus” pristatė naują mobilųjį įrenginį ir apibūdino kaip pirmą pasaulyje gaminį, kuris gali veikti kaip planšetė, nešiojamasis kompiuteris ir stalo kompiuteris.

Taibėjaus informacinių technologijų parodoje “Computex” pristatytas kompiuteris “Transformer Book Trio” yra aprūpintas naujausiu ketvirtos kartos “Intel” procesoriumi ir gali naudoti “Windows” ir “Android” operacines sistemas.

Jis turi 11,6 colio skersmens 1080 pikselių raiškos ekraną ir prie jo prijungiamą klaviatūrą, tai leidžia gaminį naudoti kaip planšetinį arba nešiojamą kompiuterį. Jį tai pat galima prijungti prie kito monitoriaus, paverčiant jį stalo kompiuteriu, praneša bendrovė.

Sujungus ekraną su klaviatūra, įrenginys veikia kaip personalinis kompiuteris su “Windows” sistema, tuo tarpu juos išskyrus, jį galima naudoti kaip planšetinį kompiuterį su “Android” operacine sistema.

Kaip pranešė gamintojai, šio hibrido gamyba turėtų prasidėti iki šių metų pabaigos.

Naujausio “Transformer” modelio kainos “Asus” nenurodė, tačiau ekspertai mano, kad jis bus gana brangus, o dėl sudėtingo dizaino jis gali būti tikras iššūkis kai kuriems vartotojams.

Per pirmuosius šių metų mėnesius iki kovo “Asus” pardavė 4,7 mln. vienetų savo nešiojamųjų kompiuterių ir tikisi, kad per antrąjį ketvirtį jų pardavimai išaugs iki 4,8 mln.

Reklama: kompiuteriu-priežiūra

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: