(c) KaunoŽinios.lt archyvo nuotr.

Šiandien, penktadienį, 18 val. VERO CAFÉ patalpose Kaune Vilniaus g.18 atidaroma Romos Serapinienes paroda “Pokalbiai su gyvūnais”. Atidaryme dalyvaus ir pati dailininke, kuris jums papasakos apie savo kūrybą ir apie save.

…..Gyvūnų dvasios sampratą neretai bandoma niekinti ir juodinti, stengiantis atsiriboti nuo minties, kad žmogų sudaro ir dvasinė, ir biologinė pusė. Iš dalies tokio požiūrio šaknys glūdi įsitikinime, kad gyvūnai neturi sielos. Žodis gyvūnas (angl. Animal) yra kilęs iš lotynų kalbos ir reiškia gyvą būtybę, arba tiksliau – bet kokį gyvą daiktą; animalis kas gyva ir kvėpuoja, iš anima kuris reiškia orą, alsavimą, gyvastį…..

Šioje tapybos parodoje atsiradusios būtybės, tai gyvūnų sielos – paukščių, arklio pavidaluose, šnekasi sapnuose ar keisčiausiame laike. Šios sielos saugo, perspėja arba padeda netikėčiausiose situacijose. Darbų koloritas nuo gilių mėlynų iki įvairiausiu žalių. Šios spalvos ramina ir įtraukia į gilesnį pabuvimą su savimi.

Gimiau rudenį Šiauliuose. Baigiau 1986m. S.Žuko taikomosios dailės technikumą. 1996 m. baigiau Vilniaus Dailės akademiją KDI tekstilės specialybę. Parodose dalyvauju nuo 1986 m. Surengtos parodos Lietuvoje, Vokietijoje, Švedijoje, Australijoje.Gyvenu šiuo metu Kaune.Maloniai kviečiame, begurkšnojant nuostabią, šviežiai skrudintą kavutę, pasvajoti, pakalbėti su šiomis paveikslų būtybėmis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: