(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Bene kiekvieno iš mūsų namuose atsiras daiktų, kuriuos laikome tik dėl to, jog galbūt šių dar „prireiks“. Bagažinių turgus – puiki galimybė atsisakyti šių daiktų, ar rasti kitų, tikrai reikalingų.

Po žiemos pertraukos Kaune vėl bus rengiamas Bagažinių turgus, kuriame žmonės galės prekiauti nereikalingais daiktais, parduoti ir įsigyti įvairių rankdarbių ir kitų smulkmenų.

„Praeitas sezonas parodė, kad tokio tipo renginys Lietuvoje yra labai reikalingas. Jis sulaukė didelio visuomenės, žiniasklaidos, žymių žmonių susidomėjimo ir labai greitai prigijo mūsų šalyje. Pernai turgų rengėme tik Kaune, tačiau sulaukėme pageidavimų iš Klaipėdos bei Vilniaus ir gali būti, kad dar šį sezoną renginiai įvyks ir šiuose miestuose“, – pasakojo Bagažinių turgaus organizatorius Jonas Plenta.

Pagrindinė Bagažinių turgaus idėja – naudotus, nereikalingus daiktus parduoti už simbolinę kainą ar išsimainyti į tai ką reikia, o ne išmesti, ar laikyti namuose, kur jie tiesiog užima vietą.

Taip prisidedama prie vartotojiškos kultūros mažinimo ir švaresnės aplinkos. Teigiamą nuomonę apie turgų yra pareiškęs Kauno meras Andrius Kupčinskas, Lietuvos žaliųjų vadovas Rimantas Braziulis, grupės „Inculto“ nariai ir kiti žinomi žmonės. Savo daiktais čia prekiavo anekdotų karalius Raimondas Šilanskas, dainininkė Daina Bilevičiūtė.

Pasak organizatorių, prekybos miestelyje „Urmas“ rengiamą Bagažinių turgų praeitais metais aplankė apie 140 000 žmonių, iš savo automobilių bagažinių prekiavo daugiau nei 700 prekiautojų.

Bagažinių turgūs Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, bus rengiami kiekvieno mėnesio antrą šeštadienį, nuo balandžio iki spalio. Pirmasis Bagažinių turgus – jau kitą savaitę, balandžio 9 dieną, šeštadienį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: