© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Britanijoje potvynių vandenų užlietos bendruomenės trečiadienį sulaukė naujų audrų, bet gelbėjimo darbai nukentėjusiuose rajonuose įsibėgėja po kritikos dėl vangaus pradinio atsako.

Berkšyre ir Saryje į vakarus nuo Londono galioja 14 perspėjimų dėl didelių potvynių, kurie byloja ir apie galimą pavojų gyvybei. Du tokie perspėjimai tebegalioja Somersete Pietvakarių Anglijoje.

Meteorologijos tarnyba paskelbė “raudoną” – aukščiausio laipsnio – pavojų dėl “itin stipraus vėjo” vėliau trečiadienį vakarinėse Velso dalyse ir kai kuriose Šiaurės vakarų Anglijos dalyse.

Visoje šalyje taip pat prognozuojamas stiprus lietus.

Per pastarąją savaitę į vakarus nuo Londono, palei Temzės upę, buvo apsemta daugiau kaip tūkstantis namų.

Temzė tvinsta ir Steinse, esančiame vos keli kilometrai nuo Londono Hitrou oro uosto. Šiame mieste iš savo namų buvo evakuoti keli gyventojai, o kiti tuo tarpu karštligiškai krovė smėlio maišus prie savo namų paradinių durų.

Maždaug 1,7 tūkst. namų kiek aukščiau prieš srovę esančiame pasiturinčiame Dačeto kaime nuo antradienio vakaro neturi elektros.

Nors pagrindinius potvynius sukėlė Temzė, Vusterio miestui centrinėje Anglijoje vis didesnį pavojų kelia sparčiai tvinstanti Severno upė.

Ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas), kuris bando suvaldyti didėjančią krizę, anksti ryte pirmininkavo vyriausybės nepaprastųjų situacijų komiteto COBRA posėdžiui.

Jis atšaukė kitai savaitei planuotą kelionę į Izraelį ir Palestiniečių teritorijas, kad galėtų spręsti prastėjančią situaciją namuose.

Tuo tarpu ekspertai perspėjo, kad užlieti rajonai atokvėpio gali nesulaukti mėnesius, nes gruntinis vanduo yra pakilęs labai aukštai. Pasak ekspertų, vanduo pro rūsių sienas ir pamatus gali sunktis kelis mėnesius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: