(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius bei JAV kompanijos ESRI Inc. (Aplinkos sistemų tyrimų institutas) prezidentas Jackas Dangermondas pasirašė susitarimą, kuriuo amerikiečių kompanija Lietuvos universitetams ir kolegijoms dovanoja geografinių informacinių sistemų (GIS) programinę įrangą. Jos vertė – daugiau nei 800 tūkst. litų.

„Ši programinė įranga bus naudinga ir jau susipažinusiems su geografinėmis informacinėmis sistemomis, ir pirmą kartą susiduriantiems su šiomis naujomis technologijomis. Geografinių informacinių sistemų programinė įranga padės studentams plėtoti erdvinį mąstymą, mokys priimti sprendimus, pagrįstus ne tik tradicine, bet ir erdvine analize“, – pažymėjo švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Per susitikimą ministerijoje taip pat aptarta, kaip programinė įranga GIS gali būti naudojama mokyklose, universitetuose, perkvalifikuojant suaugusiuosius. GIS taip pat gali labai praversti optimizuojant mokyklą tinklą, moksleivių pervežimus geltonaisiais autobusiukais.

Programinė įranga dovanojama 15 universitetų ir 14 kolegijų. Kai kurios iš šių mokymo įstaigų, pvz., Vilniaus universitetas, Kauno technologijos universitetas, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Kauno kolegija ir kt., jau turi GIS naudojimo patirties. Kitoms tai bus nauja patirtis ir naujos galimybės. GIS informacinė sistema skirta skaitmeniniams, koordinuotiems erdvėje duomenims tvarkyti, publikuoti bei analizuoti.

Kompanija ESRI visame pasaulyje skatina GIS švietimą ir remia įvairias mokymo įstaigų iniciatyvas. Lietuvoje ESRI atstovaujanti UAB „HNIT-BALTIC“ taip pat turi ilgametes bendradarbiavimo tradicijas su mokyklomis ir universitetais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: