© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) sako, kad per susitikimą su Baltijos šalių vadovais Estijoje kitą savaitę patvirtins tvirtą įsipareigojimą NATO sąjungininkų gynybai.

“Estijoje aš patvirtinsiu tvirtą įsipareigojimą mūsų NATO sąjungininkų gynybai”, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją Vašingtone sakė B.Obama.

JAV prezidentas kartu pabrėžė, kad amerikiečiai neketina teikti karinės paramos Ukrainai, kuri nėra NATO narė, tačiau siekia sutelkti tarptautinę bendruomenę daryti ekonominį ir politinį spaudimą Rusijai.

“Nesiimame karinių veiksmų išspręsti Ukrainos problemą”, – sakė B.Obama.

JAV vadovas sąmoningai nevadino Rusijos veiksmų “invazija”, net ir paklaustas apie šią savoką žurnalistų, o naudojo švelnesnį “įsibrovimo” (angl. incursion) terminą. Lietuva Rusijos veiksmus ketvirtadienį pavadino “akivaizdžia karine Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų invazija į Ukrainos teritoriją”

B.Obama su Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentais Taline susitiks kitą trečiadienį, prieš pat NATO viršūnių susitikime Velse, kur ketinama tartis dėl papildomų saugumo priemonių Rytų Europoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: