(c) Kaunas.lt

Spalio 30 d., penktadienį, 16 val., „Girstučio” kultūros ir sporto centre vyks pagyvenusių žmonių mėnesio baigiamasis renginys: šoks vaikų šokių kolektyvas „Gijelė”, vaidins Pantomimos teatro aktoriai, gros Kauno bigbendas, dainuos solistai Vita Rusaitytė ir Vytautas Petrušonis. Įėjimas nemokamas.

Spalį Švietimo ir ugdymo skyriaus specialistai organizavo rašinių ir piešinių konkursą. Ikimokyklinio ugdymo įstaigų auklėtiniai piešė tema „Mes mylim savo senelius”, o pradinių klasių mokiniai ir jų seneliai dalyvavo rašinių konkurse „Mūsų seneliai – geriausi”. Spalio 30 d. „Girstutyje” nugalėtojams bus įteikiami apdovanojimai – gražios ir vertingos knygutės, piešimo reikmenys, suvenyrai.

Visame Kaune spalio mėnesį vyko beveik šimtas įvairiausių renginių, skirtų miesto senjorams. Jų sąrašą galite rasti mūsų svetainėje, skiltyje „Renginiai”. Nemažai jų vyko kultūros centre „Tautos namai”. Nuotaikingame atidarymo koncerte dalyvavo kamerinis vokalinis ansamblis „Atgaiva”, Kauno kultūros centro „Tautos namai” vaikų tautinių šokių kolektyvas „Šėltinis”, vyresniojo amžiaus žmonių tautinių šokių kolektyvas „Ainiai”, specialiai senjorams buvo skirtas Kazio Binkio suaugusiųjų teatro spektakliai “Pinigėliai”, ir “Gyvenimo geismas”.

Aktyviai renginius senjorams organizavo seniūnijos ir bendruomenės. Dainavos seniūnija surengė poezijos popietę Mickevičiaus slėnyje „Tūkstantmečio Lietuva”. Panemunėje vyko senjorų popietė „Ir nusinešė saulę miškai” ir Panemunės pradinės mokyklos mokinių koncertas. Eigulių seniūnijoje vyko stilizuotas poezijos spektaklis Lietuvos tūkstantmečiui Pušynėlių dukra Lietuva”, ir gražus renginys „Didysis menininkas ir jo sesuo”, pokalbis apie M.K.Čiurlionį ir V.Čiurlionytę-Karužienę.

Daug dėmesio skirta vyresnio amžiaus žmonių sveikatos problemoms.
Eiguliuose vyko pokalbiai apie senyvo amžiaus žmonių senėjimo ir elgesio pokyčius bei socialines problemas su Kalniečių poliklinikos specialistais. Renginių metu senjorai buvo nemokamai vaišinami kava.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: