© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Bradas Pittas, vienas žymiausių pasaulio aktorių, ilgą laiką žavėjęs pusę pasaulio merginų savo tituluota išvaizda, profesionaliai atlikęs vaidmenis daugelyje filmų ir už tai nekartą apdovanotas, sėkmingai išbandęs jėgas prodiuserio veikloje iki šiol atsakingai dirba, nestokodamas laiko ir dėmesio savo mylimajai Angelinai Jolie bei šešiems vaikams.

Gimęs krovinių pervežimų vadybininko ir pedagogikos pagrindų dėstytojos šeimoje, William Bradley Pitt pasauliui yra geriau žinomas, kaip „Brad‘as Pitt‘as“. Jis gimė 1963 metais, gruodžio 18 dieną Shawnee, Oklahomoje, o užaugo Springfilde, Misūrio valstijoje. Iš šeimos vaikų jis yra vyriausias – turi jaunesnį brolį Doug‘ą (g. 1966 m.), taip pat seserį, vardu, Julie (g. 1969 m.). Pitto jaunystė iki 1982-ųjų prabėgo Kickapoo vidurinėje mokykloje Springfield‘e. Šioje mokykloje Pittas buvo golfo, teniso ir plaukimo komandos žaidėju. Be to, B. Pittas, kurio slapyvardis vidurinėje mokykloje buvo „Pitt-bull“, taip pat priklausė moksleivių savivaldos tarybai ir sklandžiai sakydavo kalbas diskusijų klube. Po to, jis studijavo reklamą Misūrio žurnalistikos universitete. Neilgai trukus, Pittas nusprendė studijas mesti ir bandyti laimę Holivude.

Pradžia nebuvo tokia lengva, kaip atrodytų iš pirmo žvilgsnio. Ilgą laiką besilankant atrankose su vos keliais doleriais kišenėje privertė susirasti ir papildomų darbų. Pittas išlaikė save dirbdamas kroviku bei padavėju ir net vairuotoju limuzino, kuriuo išvežiodavo striptizo šokėjas. Taip pat teko rengtis ir milžinišku viščiuku dirbant restorane El Pollo Loco bei šmaikščiai kviesti į jį lankytojus. Bradas vienu metu dirbo ir mokėsi aktorystės pas mokytoją Roy London‘ą. Taip Bradas Pittas lėtai, bet užtikrintai kūrė sau tvirtą pagrindą televizijos ir kino pramonėje. Daugelyje trečiarūšių filmų bandęs savo talentą, pirmąjį sėkmingą vaidmenį jis atliko žavaus kaubojaus rolėje 1991 metų vaidybiniame filme „Thelma and Louise“ (liet. „Telma ir Luisa“), kurio ekrane aktorius išbuvo vos 14 minučių. Tačiau to pakako, kad aktorius taptų žinomas visame pasaulyje ir suvaidintų daugelyje kitų žinomų filmų.

Netrukus, Pittas įtvirtino savo populiarumą suvaidinęs romantiškame epe „Interviu with the Vampire“ (liet. „Interviu su vampyru“) (1994). Tais pačiais metais, Pittas suvaidino kitame filme „Legends of Fall“ (liet. „Rudens legendos“), po kurio žurnalas „People“ aktorių paskelbė 1994-ųjų seksualiausiu vyru. Po metų, aktorius suvaidino filme „Se7en“ (liet. „Septyni“), kuriame pasakojama apie septyniomis mirtinomis nuodėmėmis apsėstą serijinį žudiką (vaid. Kevin Spacey). Šioje juostoje Pittas ir jo kolega Morganas Freemanas veikė kaip du detektyvai, atsakingi už nusikaltimų išaiškinimą. Gwyneth Paltrow atliko Brado žmonos vaidmenį.

Didžiąją dalį savo laiko praleidžiant toje pačioje filmavimo aikštelėje su vienas kitam artimais vaidmenimis, tarp Pitto ir Paltrow įsiliepsnojusi meilė privedė prie sužadėtuvių. Paviešinus visa tai spaudoje, aktoriaus populiarumas išaugo dar labiau. 1997 metais, po dar vieno aktoriaus suvaidinto filmo „Seven Years in Tibet“ (liet. „Septyneri metai Tibete“) kilo sensacija, kai oficialiai jam buvo uždrausta atvykti į Kiniją. Tų pačių metų birželį suiro ir santykiai su Gwyneth.

Po išsiskyrimo, Bradas Pittas kėlė savo karjeros ir šlovės statusą, vaidindamas daugelyje kitų filmų: „Meet Joe Black“ (liet. „Džo Bleko viešnagė“) (1998), „The Mexican“ (liet. „Meksikietis“) (2001), „Ocean’s Eleven“ (liet. „Oušeno vienuoliktukas“) (2001) ir televizijos seriale „Friends“ (liet. „Draugai“) (2001 metų serijoje Monikos draugu).

Bradas Pittas žurnale „Empire“ buvo išrinktas, kaip viena iš 1995-ųjų 100 seksualiausių kino istorijos žvaigždžių, paskiau 1996-aisiais ir 1997-aisiais žurnale „People“,– kaip vienas iš 50 gražiausių pasaulio žmonių. Be to, aktorius buvo patekęs į vieno savaitinio žurnalo labiausiai intriguojančių žmonių sąrašą. 2004 metais žurnalų kompanija metiniame 100 seksualiausių vyrų rinkimuose Bradui Pittui suteikė aukščiausią titulą.

Brado Pitto šlovė ir karjera kino juostose sustojo, kai 1998-ųjų pavasarį susipažino su Jennifer Aniston, kurios protėviai yra graikų kilmės. Dėl šios priežasties Bradas buvo net pradėjęs slapta lankyti graikų kalbos pamokas, kad nustebintų savo mylimąją. Pora susituokė 2000 metais liepos 20 dieną. Tačiau Pittui meilė nesiklostė taip gerai, kaip karjera ir 2005 metų pradžioje jiedu paskelbė apie savo santuokos pabaigą, kuri sukėlė audringas diskusijas. Vieni kaltino Angeliną Jolie, su kuria Bradas tuo metu vaidino vienu populiariausiu tapusiame filme „Mr. & Mrs. Smith“ (liet. „Ponas ir ponia Smitai“), kiti teigė, kad išsiskyrė Brado ir Jennifer požiūriai ir vertybės formuojant šeimos židinį. Bet kokiu atveju, patys aktoriai tvirtino, kad tai buvo ilgai svarstomas ir galiausiai priimtas jų pačių sprendimas.

Apie ganduose paskendusius santykius su Angelina Jolie, Bradas Pittas patvirtino beveik lygiai po metų. Žurnalui „People“ jis atskleidė apie savo antrosios pusės nėštumą. Bradas Pittas greitai prisitaikė prie tėčio rolės įsivaikindamas Jolie jau įvaikintus du vaikus – sūnų Maddox (iš Kambodžos) ir dukrą Zahara (iš Etiopijos), suteikdamas jiems Jolie-Pitt pavardes. 2006 metais gegužės 27 dieną Namibijoje (Afrikoje) Jolie ir Bradas susilaukė savo atžalos Shiloh Nouvel. 2007 m. gegužės 15 d. pora įsivaikino trejų metų berniuką iš Vietnamo. 2008 m. liepos 12 dieną Jolie su Brad Pitt Prancūzijoje, Nicoje susilaukė dvynukų – berniuko Knox Leon Jolie-Pitt ir mergaitės Vivienne Marcheline Jolie-Pitt.

Grįžęs į savo karjeros kelią, 2004 metais aktorius pasirodė „Troy“ (liet. „Troja“) ir „Ocean’s Twelve“ (liet. „Oušeno dvyliktukas“) filmuose. Pittas suvaidino daugialypėje apysakos dramoje „Babel“ (liet. „Babelis“) (2006), kuri buvo apdovanota Auksiniu gaubliu dramos kategorijoje. Tais pačiais metais aktorius iš naujo prikėlė savo Rusty Ryan‘o vaidmenį filme „Ocean’s Thirteen“ (liet. „Oušeno tryliktukas“). Tuo metu buvo atliktas pagrindinis vaidmuo ir filme „The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford“ (liet. „Džesio Džeimso nužudymas, kurį įvykdė bailys Robertas Fordas“). Filmų sąrašas vis ilgėjo ir 2008 metais išėjo net penki filmai, todėl daugelio buvo pavadinti filmų komplektu: “The Curious Case of Benjamin Button“ (liet. „Keista Bendžamino Batono istorija“), „Dirty Tricks“, „Chad Schmidt“, „Dallas Buyer’s Club“ ir „Burn After Reading“ (liet. „Perskaitęs sudegink“).

Neužmigdamas ant savo aktorystės sėkmės laurų, Pittas tapo dar ir rimtu bei produktyviu filmų prodiuseriu. Po filmo „The Departed“ (liet. „Infiltruotieji“) (2006), triumfavusio Oskarų apdovanojimuose, naujasis prodiuseris lengvai judėjo toliau, koordinuodamas eilę filmų: „Year of the Dog“ (liet. „Šuns metai“) (2007), „A Mighty Heart“ (liet. „Nenugalėta širdis“) (2007), „The Time Traveler’s Wife“ (liet. „Keliautojo laiku žmona“) (2009) ir „Peace Like a River“ (2009).

Paskutiniuosius pora metų Bradas Pittas atliko vaidmenis filmuose „Killing Them Softly“ (2012) ir „12 Years a Slave“ (2012). O pastarąjį mėnesį Lietuvos kino ekranuose startavo grandiozinis kino epas „World War Z“ (liet. „Pasaulinis karas Z“). Veiksmo juostos filmavimo metu kūrybinę grupę Europoje lydėjo skandalai. Iš filmavimo aikštelės ilgapirščiai pavogė dalį rekvizito. Vėliau, Budapešte, vietos policija konfiskavo arsenalą kovinių ginklų. Filmo kūrėjai buvo deklaravę, kad veža butaforinę ginkluotę. Tačiau, nepaisant filmavimą lydėjusių sunkumų ir nesklandumų, didelis susidomėjimas filmu signalizuoja apie kokybišką, įtempto siužeto siaubo ir veiksmo trilerį, kurio centre atsiduria Bradas Pittas, atliekantis pagrindinį vaidmenį. Pagal 2006-aisiais išpublikuotą to paties pavadinimo Maxo Brookso romaną sukurtas filmas pasakoja istoriją apie žmoniją niokojantį virusą, negailestingai palaužiantį šalį po šalies, žemyną po žemyno… Tūkstančiai pasaulio žmonių žūva, bandydami sustabdyti nenugalimą priešą, primenantį apie artėjančią Apokalipsę. Žemei atsidūrus ant katastrofos ribos, Jungtinių tautų organizacijos atstovas Garis Leinas, įkūnijamas aktoriaus Brado Pitto, bando stoti į kovą su siaubingu priešu, siekdamas sustabdyti žaibo greičiu pasaulyje plintantį mirtiną virusą, galintį sunaikinti žmoniją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: