© Elvitos Šiberekovaitės nuotr.

Penktadienio vakarą sausakimšoje Kauno „Žalgirio“ arenoje skambėjo garsiosios britų progresyviojo roko grupės Pink Floyd dainos. Prieš daugiau, nei dvidešimtmetį iširusio ketverto palikimą gyvai palaiko Brit Floyd – prieš penkerius metus debiutavusi grupė iš Liverpulio.

Jau trečią kartą Lietuvoje grojantys muzikantai Kaune koncertą buvo surengę prieš dvejus metus, ką šiltai prisiminė ir lietuviškai su publika pasisveikinęs grupės lyderis Damienas Darlingtonas. Tiesa, šį kartą paklausyti Brit Floyd atvyko beveik dvigubai daugiau klausytojų, nei 2014-aisiais. Per visą pasaulį keliaujanti grupė šiemet sugrojo virš 80 koncertų ir jau planuoja 2017 metų turą.

Beveik aštuonis tūkstančius klausytojų surinkusi keliolikos muzikantų grupė Kauną stebino įspūdingomis vizualizacijomis, dekoracijomis bei šviesų ir lazerių šou, kurie muzikantams kainavo virš milijono JAV dolerių.

Žiūrovai turėjo progą išvysti specialiai šiems pasirodymams sukurtą vizualinę dalį, menančią originalias Pink Floyd projektacijas bei vaizdus iš koncertų, albumų ir Alano Parkerio filmo „Siena“ („The Wall“).

2

© Elvitos Šiberekovaitės nuotr.

Vos prasidėjus koncertui net didžiausi kritikai turėjo atsileisti – daugiasluoksnė Pink Floyd muzika buvo perteikiama autentiškai iki smulkiausių detalių. Nors retkarčiais muzikantai leisdavo sau šiek tiek paimprovizuoti, Pink Floyd dvasia išliko neišsklaidyta.

Grupė minėjo, kad nekantravo į šio turo pasirodymus įtraukti ir anksčiau negrotų kūrinių, tačiau neatsisakė ir klausytojų jau pamėgtų klasikinių Pink Floyd dainų, tokių kaip „Another Brick In The Wall Part 2“, „Comfortably Numb“, „Wish You Were Here“, „Time“ bei daugelį kitų.

Daugiausiai kūrinių skambėjo iš garsiausių britų ketverto albumų „Dark Side of the Moon“ bei „The Wall“. Skambant pastarojo albumo dainoms, pasirodė ir Pink Floyd naudojama didžiulė pripučiama kiaulė, kurią grupė koncertuose naudojo nuo 1977 metų albumo „Animals“ išleidimo.

3

© Elvitos Šiberekovaitės nuotr.

Viena įspūdingiausių vakaro dalių tapo Brit Floyd atlikta daina „Echoes“ – 23 minučių kompozicija iš albumo „Meddle“, kuri tik šiemet buvo įtraukta į turo programą. „Echoes“ nemažai dėmesio sulaukė ne tik po koncertinio filmo „Live in Pompeii“, bet ir devintajame dešimtmetyje, kai Pink Floyd narys Rogeris Watersas apkaltino Andrew Lloydą Webberį nuplagijavus pagrindinį dainos motyvą miuziklui „Operos Fantomas“.

Po fanų favorito „Comfortably Numb“ sceną palikę Brit Floyd sulaukė kelių minučių plojimų ir trypimų, po kurių grupė grįžo paskutinei vakaro dainai – „Run Like Hell“. Po šio kūrinio D. Darlingtonas prižadėjo, kad tai tikrai ne paskutinis kartas, kai grupė groja mūsų šalyje.

4

5

6

7

© Elvitos Šiberekovaitės nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: