© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) antradienį sakė, kad Prancūzija ir Didžioji Britanija, kurios pavydžiai varžosi dėl JAV meilės, yra tarsi jo mylimos dukterys Malia (Malija) ir Sasha (Saša), kurių nė vienos jis negali išskirti.

B.Obama meistriškai išlaviravo per anglų ir prancūzų minų lauką, kai vienas prancūzų reporteris jo paklausė, ar geriausia Amerikos draugė dabar yra ne Britanija, o jos seniausia sąjungininkė.

“Turiu dvi dukteris”, – pasakė B.Obama, stovėdamas greta Prancūzijos prezidento Francois Hollande’o (Fransua Holando) spaudos konferencijoje Baltuosiuose rūmuose.

“Abi jos yra žavingos ir nuostabios ir aš niekada vienos kurios neišskirčiau. Taip jaučiuosi ir dėl savo nuostabių partnerių Europoje. Visi jie yra savaip nuostabūs”, – sakė jis.

Pirmadienį ir antradienį B.Obama gyrė atkurtą JAV ir Prancūzijos aljansą, kuris siekia revoliucinius laikus prieš daugiau kaip 200 metų, bet prieš dešimtmetį vos nežlugo dėl Irako karo.

Tačiau prezidentas jau pažįsta ir politinius pavojus, kuriuos kelia nepakankama pagarba JAV “ypatingiems santykiams” su Britanija.

B.Obamos pirmosios kadencijos pradžioje jo politiniai priešininkai jį pliekė dėl gerbiamo britų karo laikų ministro pirmininko Winstono Churchillio (Vinstono Čerčilio) biusto pašalinimo iš Ovalinio kabineto.

B.Obama turės progą išdidžiai stovėti drauge su prancūzais ir britais, kai birželį nuvyks į Normandiją paminėti sąjungininkų pajėgų išsilaipinimo šiame Prancūzijos regione 70-ųjų metinių.

Toje ceremonijoje taip pat dalyvaus F.Hollande’as ir britų karalienė Elizabeth II (Elzbieta II).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: