(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šią savaitę prasidėjo Kauno regiono kempingo su paplūdimiu įrengimo darbai prie Lampėdžių karjero Gervių gatvėje.

Planuojamos investicijos į Kauno regiono kempingo su paplūdimiu statybą siekia beveik 4,7 mln. litų. Kauno miesto savivaldybės lėšos sudarys 1,6 mln. litų, iš ES struktūrinių fondų tikimasi gauti 2,7 mln. litų, dar 300 tūkst. litų bus skirta iš valstybės biudžeto.

Kempingas bus įrengtas Lampėdžių karjero šiaurės rytinėje pakrantėje, Raudondvario plente. Aptvertoje teritorijoje suprojektuotos aikštelės palapinėms statyti. Šių aikštelių danga bus natūrali veja. Prie įvažiavimo į kempingo teritoriją numatytas pastatas, kuriame numatoma įvažiavimo ir išvažiavimo kontrolė, lankytojų registravimo, daiktų saugojimo patalpa, reikiamo inventoriaus nuoma, apsauga ir užkardos valdymas. Paplūdimys skirtas 1000 – 1100 poilsiautojų, jis bus suskirstytas į atskiras zonas: poilsio, maudimosi ir sporto.

Šiuo metu Lampėdžių karjero seklusis pakrantės ruožas yra staigiai gilėjantis, todėl numatyta sumažinti paplūdimio maudimosi ir poilsio zonos nuolydį, suformuoti vieningą šlaitą, kuris atskirs paplūdimį nuo sporto zonos. Taip pat bus įrengta atskira vieta vaikų maudynėms, atžymėta plūdurais ir atribota tinklu. Jos gylis bus 0,7-1,2 metro ribose.

Karjero šlaite suprojektuoti laiptai ir pandusai žmonėms su negalia. Veiks gelbėjimo postas ir medicinos punktas. Greta vakarinio aplinkkelio suprojektuota 76 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Taip pat bus nutiesti ir pėsčiųjų takai, kurių pusė pločio bus skirta dviratininkams. Dviračių takai bus išskirti kitos spalvos betoninėmis plytelėmis ir ženklinimu. Ženklinimas numatytas ant vertikalių stovų ir ant grindinio.

„Kempingo teritorijoje gyventojai ir miesto svečiai galės pramogauti keliose sporto – lauko teniso, krepšinio – ir žaidimų aikštelėse. Numatyta galimybė naudotis valčių ir vandens dviračių prieplauka, dviračių parkavimo stovais. Patogiuose lankytojams kempingo vietose veikiančiuose geriamo vandens fontanėliuose bus galima numalšinti troškulį. Tamsiuoju paros metu visa kempingo teritorija bus apšviečiama lauko šviestuvais“, – apie naująjį kempingą sakė administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

Kempingas su paplūdimiu turėtų pradėti veikti antroje 2011 m. pusėje. Darbus atlieka bendrovė „Struktūra“, laimėjusi viešąjį konkursą Lampėdžių kempingui įrengti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: