(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Vienas Kauno „Žalgirio“ lyderių, komandos kapitonas Dainius Šalenga žaliai baltus marškinėlius vilkės ir kitą sezoną. Krepšininkas su „Žalgiriu“ pasirašė naują sutartį pagal formulę 1+1.

Neseniai 33-iąjį gimtadienį pažymėjęs D.Šalenga – neabejotinai viena svarbiausių dabartinio „Žalgirio“ figūrų. Savo patirtimi ir meistriškumu žaidėjas ne tik padeda komandai siekti užsibrėžtų tikslų, bet ir yra puikus pavyzdys jauniesiems krepšininkams. Kaune kapitonas su pertraukomis žaidžia jau aštuntąjį sezoną.

Kartu su „Žalgiriu“ D.Šalenga yra iškovojęs ne vieną skambų titulą, tarp kurių penki Lietuvos krepšinio lygos (LKL) aukso žiedai, du Baltijos krepšinio lygos (BBL) aukso medaliai, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurė ir daugybė kitų pergalių.

Per savo karjerą krepšininkas yra atstovavęs Lietuvos nacionalinei krepšinio rinktinei, taip pat žaidęs Vilniaus „Farmekos“ ir „Sakalų“ komandose. Du sezonus D.Šalenga praleido Ispanijos ACB lygoje, vilkėdamas Žeronos „Akasvayu“ marškinėlius. Su Lietuvos vyrų rinktine D.Šalenga yra tapęs 2003 m. Europos čempionu, o 2004 m. Atėnų olimpiadoje liko per plauką nuo bronzos.

Šiame sezone D.Šalenga pasižymi ypatingai naudingu žaidimu. Reguliariajame LKL sezone 197 centimetrų ūgio krepšininkas vidutiniškai rinko po 14,3 taško, atkovojo po 2,7 kamuolio bei atliko po 1,9 rezultatyvaus perdavimo. BBL pirmenybėse žaidėjo statistika panaši – po 10,4 taško, 2,1 atkovoto kamuolio ir 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

Sėkmingai ekipos kapitonas žaidė ir Eurolygoje, kur kartą buvo pripažintas turo naudingiausiu krepšininku. „Top 16” etape D.Šalenga vidutiniškai pelnė po 12,5 taško ir atkovojo po 2,8 kamuolio.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: