© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Hanoverio energetikos ir komunalinių paslaugų bendrovės “Stadtwerke Hannover” antrinė įmonė “Danpower”, kartu su “Geco investicijomis” statanti biokuro katilinę Kaune, galėtų investuoti ir į 100 mln. eurų (apie 350 mln. litų) vertės atliekų deginimo elektrinę. “Stadtwerke Hannover” valdybos pirmininkas Michaelis Feistas teigia, kad nesibaimina šioje srityje įdirbį jau turinčios bendrovės “Fortum” konkurencijos, ketvirtadienį rašo portalas vz.lt.

“Šiuo metu dirbame prie kogeneracijos projekto Kaune. Mes norime jį įgyvendinti per artimiausius dvejus metus, vadinasi, norime tai padaryti greitai. Žinome, kaip tai veikia, turime panašių jėgainių Vokietijoje, “Geco” taip pat turi daug patirties. Antras žingsnis gali būti atliekų deginimo įrenginys Kaune – ten yra labai daug atliekų, o deginimas yra labai efektyvus būdas gaminti elektrą ir šilumą. Mes kalbame apie dideles investicijas, apie 100 mln. eurų. Mes taip pat vertiname galimybes Vilniuje. Kalbame apie biokurą, apie kogeneraciją”, – interviu vz.lt sakė M.Feistas.

Pasak jo, įmonė nesibaimina “Fortum”, kuri ruošiasi statyti atliekų deginimo įrenginį Kaune, konkurencijos: “Žinau juos, manau, esame konkurencingi. Žiūrint į technologijas, mes esame geresni nei “Fortum”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: